efainlacluj.ro

100 de ani cu Terapia, cel mai mare producator de medicamente din Romania

Acum 100 de anii, doi biochimiști Prof. Dr. Reinbold Adalbert si asistentul sau Dr. Stern Wilhelm infiintau la Cluj-Napoca laboratorul chimico-farmaceutic TERAPIA, marcand inceputurile a 100 de ani de cercetare, stiinta si inovatie puse in folosul sanatatii oamenilor.

Devotament și inovație încă din 1921. Misiunea de a îmbunătăţi calitatea vieţilor oamenilor, care a început într-un mic laborator farmaceutic la Cluj-Napoca, în 1921, a fost elementul esenţial care a contribuit la inovaţiile companiei, din ultimii 100 de ani și care a transformat Terapia în cea mai importantă companie de medicamente generice și produse OTC din România.

În cronologia dezvoltării companiei, repere importante sunt consemnarea primului export de produse, în anul 1952, precum și punerea în funcțiune la începutul anilor 1960 a primei secții de sinteză organică de medicamente din România care a produs Cloramfenicol, un medicament care la acea vreme puține țari îl fabricau.

100 de ani de știință, cercetare și inovație în fiecare medicament Terapia. Accentul pus de companie pe inovarea continuă a dus la extinderea și îmbunătățirea constantă a gamei de produse. Astfel, de un secol, Terapia a reușit să aducă o contribuție esențială în viața oamenilor prin medicamentele pe care le-a produs și care astăzi sunt consacrate pentru eficiența lor de generații: de la lansarea celui mai popular brand românesc Faringosept® în 1963, la apariția produsului care i-a ferit pe români de palpitații din 1987 – Aspacardin®, până la dezvoltarea în urmă cu 20 de ani a celui mai bine vândut medicament din România (în unități terapeutice): Aspenter®.

În prezent, Terapia utilizează eficace cele zece decenii de experiență pentru a dezvolta medicamente inovatoare și eficiente pentru menținerea sănătății – și nu are nicio intenție să se oprească aici. Astăzi, compania deține în portofoliul său peste 300 de forme farmaceutice, ce acoperă o gama largă de arii terapeutice, produce anual 93 de milioane de cutii de medicamente și exportă preparate farmaceutice în 25 de ţări. 

Cu un portofoliu de neegalat, atât din punctul de vedere al tehnologiilor de fabricație precum și al calității produselor, cu performanțe dovedite în timp, la 100 de ani de activitate, Terapia – o companie SUN PHARMA se regăsește pe poziția de lider în segmentul medicamentelor generice și OTC, fiind totodată una dintre cele mai inovatoare și longevive mărci din industria farmaceutică din România. 
În an centenar, Terapia își bazează acțiunile aniversare ale brandului pe misiunea care a ajutat la construcția acestuia, aducând și mai multă inovație prin lansarea primei terapii biologice dezvoltate de companie, sub brandul ILUMETRI® (tildrakizumab)


Citeşte întreaga ştire: Terapia sărbătorește 100 de ani de știință, cercetare și inovație în slujba oamenilor și a vieții

Read Previous

A intrat la facultatea de Arte Cluj din a 3-a incercare, acum vinde tablouri cu milioane de euro

Read Next

O tanara jandarm din Cluj si-a donat parul pentru femeile care lupta cu cancerul

Leave a Reply