efainlacluj.ro

50 din copii din Băișoara, Cluj, pot primi o masa caldă și ajutor la lecții. E nevoie ca 3200 de oameni să își aloce doar un minut și un click!

50 din copii din Băișoara pot primi o masa caldă și ajutor la lecții, prin programul ”Pâine și Mâine” al World Vision România.

E nevoie ca 3200 de oameni să își aloce doar un minut și un click!

Redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit poate face diferența între a renunța sau nu la școală pentru copiii din program

Organizația World Vision România dorește să implementeze ”Pâine și Mâine”, un program zilnic de after-school prin care copii din clasele P-IV beneficiază de o masa caldă și de ajutor la lecții și la recuperarea materiei, derulat de 7 ani în comunitățile marginalizate din satele României, și în comuna Băișoara. Aici, 50 de copii ar avea nevoie de acest ajutor pentru a-și continua studiile și chiar pentru a avea acces la suficientă mâncare zilnic. În acest scop, este nevoie ca 3.200 de persoane să își redirecționeze 3,5% din impozit înspre acest ONG.

Programul, derulat din 2016, are în grijă1400 de copiidin mediile cele mai vulnerabile. Anul acesta, reprezentanții World Vision Romania își concentrează forțele în jurul a 100 de copii din comuna Băișoara, județul Cluj și din Sălcioara, județul Ialomița.

„Copiii vor mânca și vor petrece încă două ore zilnic, alături de învățătoare, pentru a-și consolida cunoștințele, pentru a putea avea șanse mai mari la educație și la un viitor mult mai bun. Însă, ca să îndeplinim această misiune, avem nevoie de 3200 de oameni care să doneze un minut din timpul lor pentru a redirecționa, gratuit, acest impozit aici: https://bit.ly/42jqLnA.

Studiile noastre arată că 1 din 4 copii de la sate nu are pe nimeni acasă care să-l ajute la teme, iar doi din zece spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură NICIODATĂ suficientă mâncare.

IMPORTANT: Dacă nu redirecționăm, banii se vor întoarce la stat!”, a declarat Mihaela Nabăr, director-executiv World Vision România.

Rezultatele ”Pâine și Mâine”: a crescut prezența școlară cu peste 40%

În comunitățile defavorizate unde elevii au beneficiat de masă caldă prin programul World Vision România, prezența școlară a crescut cu până la peste 40%.

„Experiența noastră a arătat că serviciile educaționale și de consiliere care au loc după școală, combinate cu o masă caldă și alte tipuri de sprijin material pentru rechizite, îmbrăcăminte și pentru formarea imediată a profesorilor au crescut prezenţa şcolară în mediile dezavantajate.

Mai exact, 74% dintre directorii unităților de învățământ apreciază că prezența copiilor la școală a crescut cu mai mult de 40% datorită serviciilor din program. Și ceilalți 26% din directori au observant că, în școlile lor, a crescut prezența cu între 5 și 35%”, au mai transmis reprezentanții fundației.

Astfel, jumătate dintre școlile din program au ajuns să aibă o prezență de 99% a copiilor, iar o treime de 100%. În același timp, rapoartele programului ”Pâine și Mâine” arată că 85% dintre elevi au înregistrat progres la școală, inclusiv la matematică și română, având calificative de „Bine” și „Foarte Bine”.

  • Cum a arătat Pâine și Mâine în 2022? – CIFRE în rezumatul VIDEO

CUM REDIRECȚIONEZI 3.5% din impozit?

ONLINE, într-un minut, FĂRĂ printare și FĂRĂ depunere FIZICĂ!

Pentrua redirecționa 3.5% din impozitul pe venit pentru educația copiilor de la sate incluși în programul ”Pâine și Mâine” al fundației World Vision România durează doar un minut:

  1. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul organizației și să completezi FORMULARUL online: https://bit.ly/42jqLnA
  2. După ce ai completat formularul, NU mai trebuie să-l printezi și să mergi la ANAF pentru a-l depune. Organizația (World Vision România) îl va primi automat pe mail și tot ea se va ocupa de depunerea formularului, prin Spațiul Privat Virtual (SPV).

Situație paradoxală: mai ușor, dar degeaba

În 2020, în contextul stării de urgență, ANAF a reglementat posibilitatea ca plătitorii de taxe să poată transmit online, către o asociație sau o fundație, formularul pentru redirecționarea acestui procent din impozitul pe venit. De atunci, procesul a devenit tot mai rapid, astfel că, în present, durează doar un minut, față de două zile, cât dura înainte pentru a merge să depui actele la ANAF.

Cu toate acestea, procentul celor care au redistribuit 3.5% din impozit nu a crescut, ba chiar a scăzut față de anul 2017. Concret, dacă în 2017 au redirecționat cei 3.5% un procent de 30% dintre cetățenii contribuabili, în 2020 au făcut-o 29%, conform datelor furnizate către World Vision de ANAF și prelucrate de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Despre World Vision RomâniaWorld Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România a ajutat peste 500.000 de copii și adulți, din aproape 500 de comunități situate în 18 județe. Detalii la www.woldvision.ro și http://fb.com/WorldVisionRomania

Read Previous

Profesorul Daniel David și Profesorul Oliver Jens Schmitt vor dezbate la Cluj rolul Uniunii Europene în contextul geopolitic actual

Read Next

Geoffrey Rush, castigator de OSCAR, vine la TIFF. Actorul este cunoscut din seria filmelor “Piratii din Craibe”