efainlacluj.ro

A inceput admiterea de vara la facultate. Cate locuri a scos UBB pentru absolventii de liceu

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a dat startul luni, 11 iulie 2022, înscrierilor în cadrul sesiunii de vară a admiterii în anul universitar 2022-2023.

Absolvenții de liceu au la dispoziție, în această sesiune de admitere, 5.231 de locuri bugetate10.250 de locuri în regim cu taxă și 2.910 de locuri pentru învățământ la distanță și cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din locurile bugetate scoase la concurs de UBB, 40 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 177 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, în timp ce alte 151 de locuri au fost alocate etnicilor români din afara granițelor țării.

La nivel master, candidații au la dispoziție 3.635de locuri la buget şi 6.208 de locuri la taxă. Un număr de 238 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, 50 sunt dedicate masteratului didactic, iar 89 de locuri sunt destinate etnicilor români din afara granițelor țării.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 11 și 28 iulie 2022. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.

Pentru admiterea în anul universitar 2022-2023 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor, iar tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2022-2023 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate accesând linkurile: https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_admitere, respectiv https://www.ubbcluj.ro/ro/taxe/taxe_de_scolarizare.

Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

Read Previous

Noi marcaje pe cele mai frecventate trasee montane din Cluj. Detalii & Galerie foto

Read Next

Cea mai mare banca din Romania va aparea pe tricourile de joc la U Cluj