Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Cel mai mare festival de film din România, TIFF, dezvoltat pe spatele Clujului, al clujenilor și al presei din Cluj, care a fost parte din procesul de promovare încă de la început, a dat startul vineri unei noi ediții la Cluj!
Din păcate organizatorii au dat la o parte cererile de acreditare pentru mai multe publicații din oras, semn ca nu mai este loc pentru oricine, cu toate că festivalul este susținut din bani publici cu suma de 1,6 milioane de lei. O sumă frumoasă, nu-i așa, dragi clujeni?!
Sumă record direcționată înspre TIFF de către primărie.
- 1.600.000 – TIFF
- 1.350.000 – Centrul Cultural Clujean
- 630.000 – Zilele Culturale Maghiare din Cluj
- 600.000 – Festivalul Internațional Opera Aperta 2023
- 550.000 – Centrul De Interes
Ajuns la un anumit nivel de apreciat pe piața cinematografică din Europa, TIFF-ul pare să-și renege trecutul prin abordarea pe care o are asupra publicatiilor din Cluj.
Politica acestora de acordare a acreditarilor nu presupune nici macar un acces limitat în anumite zone de unde se pot aduce informații către clujeni.
An de an presa locală din Cluj a jucat un rol important în promovarea și acoperirea Festivalului de Film Transilvania. Acreditarile acordate publicațiilor locale au contribuit la consolidarea legăturii dintre festival și comunitatea locală, generând un sentiment de mândrie și apartenență.
Prin această măsură, TIFF sugerează că presa locală nu este considerată la fel de importantă precum presa națională sau internațională.
Felicitari, TIFF, bila albă pentru că pui Clujul pe harta mondială a cinematografiei, bilă neagră pentru aroganța îndreptată spre publicațiile locale considerate mici dar cu vizibilitate mare.
FOTO Instagram: @tiffromania