efainlacluj.ro

Absolvenții specializărilor de licență și master din cadrul Facultății de Teologie UBB, au depus jurământul de credință ortodoxă.

Absolvenții specializărilor de licență și master din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au depus jurământul de credință ortodoxă.

Momentul solemn a avut loc joi, 4 iulie 2024, în paraclisul instituției din Campusul Universitar „Nicolae Ivan”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a decanului facultății – arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia și a profesorilor instituției de învățământ teologic.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei le-a adresat absolvenților un cuvânt de învăţătură în cadrul căruia le-a vorbit despre sursa Harului și i-a îndemnat să participe cu toată dăruirea la Sfânta Liturghie și să se împărtășească regulat, „pentru că Domnul Iisus Hristos este sursa Harului, El ne întărește și tot El ne ajută să facem o misiune eficientă”. De asemenea, ierarhul i-a îndemnat să nu neglijeze viața spirituală, să se roage lui Dumnezeu și să facă lectură scripturistică, zilnic, cel puțin câte un capitol din Sfânta Scriptură, pentru că doar așa vor spori în toate.

Mai multe detalii aici: https://www.mitropolia-clujului.ro/absolventii-facultatii-de-teologie-ortodoxa-din-cluj-napoca-promotia-2024-au-depus-juramantul-de-credinta/

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

Read Previous

Geamurile a 20 de cafenele din Cluj s-au umplut de poezie.

Read Next

Consiliul Județean Cluj a adus clarificări privind modalitatea de acces la Palatul Banffy de la Răscruci.