efainlacluj.ro

Aeroportul din Cluj investeste in siguranta pasagerilor. In ce a investit peste 7 milioane

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) a recepționat două autospeciale PSI care au costat 7,7 milioane de lei.

Autospecialele au fost achiziționate în cadrul unui proiect de dotare cu echipamente și facilități PSI și urgențe medicale. Acesta este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Proiectul constă în achiziționarea a celor 2 autospeciale PSI, 1 autospecială de intervenție rapidă, 100 de tărgi, 10 costume aluminizate, 4 defibrilatoare medicale automate. De asemenea, se va realiza un poligon de antrenament specific.

AIAIC și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat contractul. Proiectul vizează creșterea gradului de siguranţă a pasagerilor, a însoțitorilor acestora, a companiilor aeriene şi a personalului din perimetrul aeroportuar.

Valoarea contractului de finanțare este de 7,7 milioane de lei, din care valoarea contribuției Uniunii Europene este de 5,4 milioane. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni. Proiect este cofinanțat prin POIM 2014-2020.

Sursa: Aeroportul Cluj & Transilvania Business

Read Previous

O garsoniera din Hasdeu a fost scoasa la vanzare cu 200.000 euro. Cum arata. FOTO

Read Next

Un clujean celebru pe Tik Tok intreaba posesorii de masini scumpe cu ce se ocupa. Cati au avut nevoie de facultate