efainlacluj.ro

Aeroportul din Cluj isi extinde terminalul de pasageri plecari cu peste 7000 mp. Cost: 365 milioane.

Un nou proiect ➡️o nouă investiție la Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj‼️

🔝Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat Contractul de Finanțare pentru realizarea proiectului „𝗘𝘅𝘁𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗮𝗹 𝗽𝗮𝘀𝗮𝗴𝗲𝗿𝗶 𝗽𝗹𝗲𝗰ă𝗿𝗶 𝗽𝗲 𝗹𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗱𝗲 𝗡𝗼𝗿𝗱”.

☑️Valoarea totală a Contractului de Finanțare este 365.708.900,80 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei.🇪🇺🇪🇺🇪🇺

ℹ️ Obiectivul general al proiectului este extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați, ceea ce va duce la creșterea capacității de procesare și a gradului de confort al pasagerilor.

ℹ️ Odată cu finalizarea lucrărilor, va fi optimizată gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special la orele de vârf, cu desfășurarea în condiții corespunzătoare a activității aeroportuare.

☑️Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Read Previous

Accident grav intre Floresti si Gilau. Traficul a fost blocat peste 2 ore.

Read Next

Clujul construieste cea mai moderna scoala speciala din Romania. Stadiul constructiei: 85%. Vezi cum arata!