efainlacluj.ro

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, a anunțat finalizarea proiectului “Cale de rulare paralelă cu pista

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în calitate de beneficiar al fondurilor europene anunță finalizarea proiectului “Cale de rulare paralelă cu pista” – cod SMIS 2014+ 125198, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Obiectivul proiectului a fost construirea unei noi căi de rulare pe Aeroportul Internațional Cluj, având în vedere trendul ascendent al traficului de pasageri, dezvoltarea rețelei de rute și, implicit, creșterea numărului de mișcări aeronave.

Ca urmare a implementării proiectului, noua cale de rulare va asigura infrastructura necesară operării unui număr mai mare de aeronave, în condiții de siguranță și securitate crescute, atât pentru pasageri, cât și pentru aeronavele care operează pe Aeroportul Cluj. Totodată, noua cale de rulare paralelă cu pista va determina fluidizarea operațiunilor specifice desfășurate la sol. 

Execuția proiectului s-a realizat în 2 etape, iar perioada de implementare a întregului  proiect, conform contractului de finanțare semnat cu Ministerul Transporturilor și  Infrastructurii, este cuprinsă în intervalul 01.11.2017 și 31.12.2023, însă obiectivele  proiectului au fost realizate înainte de termenul final. 

Valoarea totală a proiectului, conform contractului de finanțare este de  84.271.924,95 lei, iar valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 27.397.795,78  de lei.  

Proiectul Cale de rulare paralelă cu pista – cod SMIS 2014+ 125198, este cofinanțat  din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional  Infrastructură Mare 2014 – 2020. 

Read Previous

VIDEO. Fotbalistul Ionuț Rada, stabilit la Cluj, educă românii prin sport: “Nu este la modă să te droghezi, este la modă să trăiești!”

Read Next

GALERIE FOTO. Cele mai frumoase fotografii din județul Cluj cu minunata toamnă.