efainlacluj.ro

Alin Tise: “Anul acesta vor incepe lucrarile la drumul express dintre Centura Valcele si Autostrada A3

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a transmis in cadrul unei emisiuni la Napoca FM, faptul ca lucrarile la drumul express pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 si drumul national 1 in zona Tureni vor incepe anul acesta.

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR).

Proiectul se află în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP și are o durată de execuție de 18 luni.

Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA. Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Acest proiect va contribui la descongestionarea traficului din Cluj – Napoca, zona Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilău – Nădășel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida.

De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.

Read Previous

Expozitie de pictura, grafica si desen la UBB.

Read Next

Vocea trupei Smokei, Chris Norman, sustine un concert in aceasta saptamana la Cluj!