efainlacluj.ro

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost ales Antrenorul Anului 2022. L-a egalat pe Mircea Lucescu

GALA GSP 2022. Dan Petrescu (55 de ani) este Antrenorul Anului 2022, fiind premiat în urma celei mai respectate anchete de final de an din sportul românesc.

  • Pentru categoria „Antrenorul anului” au votat: toți antrenorii, președinții și căpitanii formațiilor din Liga 1, jurnaliștii GSP și cititorii Gazetei;
  • Miercuri, pe 18 noiembrie, vă așteaptă o ediție specială a ziarului Gazeta Sporturilor, cu clasamente detaliate și interviuri cu câștigătorii ediției din acest an. Toate voturile antrenorilor, căpitanilor, oficialilor, jurnaliștilor și celor din Federațiile sportive vor putea fi acolo.

Campion cu CFR Cluj, echipă pe care a calificat-o și în primăvara Conference League, Dan Petrescu a câștigat al 5-lea trofeu de cel mai bun antrenor al anului și a ajuns la același nivel cu Mircea Lucescu.

„Sunt foarte fericit cu acest trofeu la mine în mână. Sper să mai vină și în viitor. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care m-au votat, atât cei care lucrează în fotbal, cât și celor din afară. Sper să nu-i dezamăgesc.

Sunt mândru că împreună cu Mircea Lucescu suntem pe primul loc în topul celor care au câștigat acest trofeu. Eu încerc să-l depășesc. Sper ca Nea Mircea să nu se supere. 

Sper ca anul viitor să fie un an mai bun și să nu mai am atâtea probleme cum am avut în acest an. Dar dacă va fi la fel, cu probleme și voi câștiga, să vină la fel. Vă mulțumesc tuturo! Să ne vedem cu bine”, a fost mesajul lui Dan Petrescu.

– Domnule Petrescu, felicitări, sunteți Antrenorul anului 2022. Vă surprinde sau v-ați fi așteptat? 
– Am mai luat campionatul și n-am ieșit antrenorul anului. Deci nu e obligatoriu dacă iei campionatul să ieși și antrenorul anului. Au fost patru campionate jumătate și-am fost ales doar o singură dată în perioada asta. Deci nu eram sigur că voi câștiga. Nu zic că sunt surprins fiindcă sunt totuși campion în România în anul 2022. Faptul că am reușit să ne calificăm și în grupele Conference League e un lucru important pentru mine. Mă bucur foarte mult și aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au ales și au avut încredere în mine. 

– La toate cele trei categorii care vin din lumea fotbalului ați fost pe primul loc: președinți, antrenori, căpitani. 
– Sincer, nu mă așteptam la chestia asta! Mă gândeam că poate la președinți să nu fiu iubit sau la căpitanii de echipă. Că sunt pe primul loc la toate aceste categorii înseamnă mult pentru mine. Știți foarte bine cât de criticat sunt. Acum, faptul că cineva mă apreciază atât de mult mă face să muncesc cu mai multă pasiune și să fiu și mai concentrat la ceea ce fac. Eu oricum fac asta, dar câteodată ai nevoie și de aceste aprecieri. Mai ales de la oamenii din fotbal. 

– Cum ați caracteriza 2022 dacă ar fi să faceți o comparație cu ce s-a întâmplat în anii precedenți? 
– Un an foarte greu și pe plan sportiv, dar și pe plan emoțional. Știți ce mi s-a întâmplat de curând, când prietenul meu de o viață, care era non-stop cu mine, s-a dus, din păcate. A stat mai mult cu mine decât a stat cu familia lui. A fost un moment foarte greu. În același timp, campionatul câștigat în sezonul trecut a fost câștigat foarte, foarte greu. Aveam un avans de 14 puncte, a venit play-off-ul, când ne-au tăiat punctele, am pierdut două meciuri la rând, cu FCSB și Craiova, și era să ratăm titlul. 

– Au fost momente foarte grele și în Europa? 
– Da, meciul cu Piunik, despre care toată lumea a spus că a fost o rușine, dezastru… Pentru mine n-a fost dezastru sau rușine pentru că am pierdut împotriva unei echipe foarte bune. Am fost dezamăgit pentru că meritam să ne calificăm! Să nu uitați că primul meci pierdut de noi în deplasare a fost cu Sivasspor.

Sursa: GSP

Read Previous

Facebook lanseaza in Romania un program de training gratuit pentru IMM-uri

Read Next

Oamenii din Floresti strang randurile. Se mobilizeaza in masini pentru a reduce traficul spre Cluj-Napoca.