efainlacluj.ro

Arhitectul sef al clujului lauda un proiect arhitectural de la Giurcuta de Sus, com. Belis. GALERIE FOTO

Arhitectul sef al judetului Cluj, Claudiu Salanta, incearca deja de câțiva ani deja, să ofere exemple de bună practică în arhitectura rurală.

Acesta e ghidat de țelul de a arăta că “putem să facem construcții frumoase și de speranța că fiecare exemplu prezentat o să mai pună o cărămidă virtuală la creșterea calității spațiului construit.”

Mai jos, un exemplu excelent de inserare a unei construcții în contextul dat de minunatul peisajul montan al Munților Apuseni.

“Propunerea arhitecturală arată un respect deosebit față de peisaj și reușește să se integreze armonios în acesta. Cum? In primul rând printr-o volumetrie adaptată la scara locului, apoi prin utilizarea unui material specific zonei – lemnul sub formă de șindrilă care îmbracă întreaga construcție – și a unei cromatici adecvate care o face – și mai mult – să facă parte din peisaj (lemnul natural și verde). Construcția este propusă a fi realizată din CLT (lemn stratificat).

Casa de vacanță este amplasată în satul Giurcuța de Sus, comuna Beliș. Felicitările mele echipei de proiect și beneficiarilor care au dat dovadă de o sensibilitate aparte și un respect deosebit față de natură și peisaj. Meritați un premiu!” sunt cuvintele lui Claudiu Salanta

Echipa de proiect: arh. Voicu Bozac, arh. Cristina Sin, ing. Marius Soflete (structură), ing. Nándor Széles Tófalvi (instalații), ing. Alin Crisnic (consultant CLT), randări Lucian Pop

Read Previous

Unde se muta Piata Volanta din zona Parcului Stadion pe durata UNTOLD.

Read Next

Chinteniul se dezvolta pe verticala. Cum arata cartierul de blocuri construit aici. VIDEO