efainlacluj.ro

Campionatul European de Atletism U20 se va desfasura la Cluj

Stadionul Cluj Arena a fost desemnat oficial de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 – European Athletics U20 Championships 2023. Astfel, peste doi ani, în jur de 1.500 de sportivi din 48 de țări vor concura pe Cluj Arena în cadrul acestei competiții europene de atletism.

Întrunit vineri seara la Lausanne, Consiliul European Athletics (Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism), a acordat Clujului și României șansa organizării celui de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1 care se va desfășura în luna iunie a acestui an pe Cluj Arena.

Anterior organizării acestei competiții de talie europeană, pe Cluj Arena au mai fost organizate alte mari competiții de pistă, respectiv Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 și Campionatul Balcanic de Seniori din anul 2020. De asemenea, anul acesta va avea loc pe Cluj Arena Campionatul European pe Echipe Liga 1.

În vederea realizării documentației pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018, vineri având loc prezentarea finală. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiției europene, România, reprezentată prin Cluj Arena, a concurat cu alte state extrem de bine poziționate în atletismul european și în organizarea de mari evenimente, dintre care în etapa finală au rămas Spania, Italia și Estonia.

Read Previous

VIDEO. Despre prietenie cu Bunica Lenuța din Chinteni

Read Next

CFR Cluj este vechea și noua campioană a României

Leave a Reply