efainlacluj.ro

Castelul Bánffy din Rascruci este finalizat in proportie de 65%. Cum arata lucrarile in acest moment. Galerie FOTO

ℹ️ 𝐒𝐭𝐚𝐝𝐢𝐮𝐥 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐚 𝐂𝐚𝐬𝐭𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐚́𝐧𝐟𝐟𝐲 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐚𝐬𝐜𝐫𝐮𝐜𝐢, 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐬𝐢 𝐣𝐮𝐦𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐛𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝟔𝟓%

✅Președintele Consiliului Județean Cluj, a realizat, împreună cu responsabilii de proiect din cadrul instituției, o 📈evaluare a stadiului 🏗 lucrărilor derulate în procesul de reabilitare a ansamblului-monument clădire 🏨Castel Bánffy și parc din localitatea Răscruci, comuna Bonțida.

✅În ceea ce privește clădirea castelului, conform 📝datelor transmise de antreprenorul lucrărilor, cele mai avansate lucrări executate până la acest moment sunt cele de:
📌Refacere a elementelor din lemn: peste 95%;
📌Cablarea instalației electrice (subsol): peste 95%;
📌Refacere a zidăriei subsol interior: 94%;
📌Montare a instalațiilor sanitare – exterior: 90%;
📌Refacere a zidăriei de la parter, a picturii, a tencuielii de la etaj, și a învelitoarei din tablă: 70%;
✅De asemenea, se lucrează în ritm intens la refacerea balustradei de pe casa scării, montarea instalațiilor sanitare de la parter, restaurarea gardului de la stradă și a pietrei.
✅In ceea ce privește corpul de clădire conex, situat în fața castelului, cu acces din DN 1C, lucrările care vizează reabilitarea lui sunt aproape finalizate, mai urmând a fi montat parchetul la interior și realizate o serie de finisaje exterioare. Referitor la corpul de clădire care deservește castelul și care este situat în partea dreaptă a parcului, pentru completa lui renovare mai sunt necesare o serie de lucrări care vizează finisajele din interior.


🔛Până la completa finalizare a 🏗 lucrărilor de reabilitare derulate de Consiliul Județean Cluj cu ajutorul fondurilor europene, constructorul va trebui să mai realizeze inclusiv🔨 restaurarea, din punct de vedere istoric, a parcului aferent. Acesta cuprinde lacul de altădată, pavilionul de muzică, pontonul, două pasarele, porumbarul, fântâna ornamentală, etc.

Read Previous

Examenul de rezidentiat de la Cluj se va desfasura in Sala Polivalenta. 2 candidati/ loc. FOTO

Read Next

Un cantaret de manele beat, pe nume Culita Sterp, este cel care a provocat accidentul de joi din Cluj dupa ce a fugit de radar. VIDEO