efainlacluj.ro

Castelul Banffy din Răscruci își deschide porțile. Când îl poți vizita gratuit.

🕌𝐂𝐚𝐬𝐭𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐁𝐚𝐧𝐟𝐟𝐲 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐚𝐬𝐜𝐫𝐮𝐜𝐢 𝐢𝐬𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐫𝐭𝐢𝐥𝐞

📣𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐬𝐚 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞𝐳𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭 𝐂𝐚𝐬𝐭𝐞𝐥𝐮𝐥 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐚𝐬𝐜𝐫𝐮𝐜𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝟖 𝐳𝐢𝐥𝐞, 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟑 𝐬𝐢 𝟏𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐚.𝐜.

📌Consiliul Județean Cluj organizează în perioada 𝟑 – 𝟏𝟎 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝐚.𝐜., în 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫 𝟏𝟎.𝟎𝟎 – 𝟐𝟐.𝟎𝟎, 𝗦𝗮𝗽𝘁𝗮𝗺𝗮𝗻𝗮 𝗣𝗼𝗿𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗗𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝘀𝗲 la 🕌Castelul Bánffy din Răscruci.

✅Recent inaugurat la finalul investițiilor, Castelul Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea în urma lucrărilor de restaurare, conservare și punere în valoare derulate de Consiliul Județean Cluj prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare de cca. 𝟭𝟭,𝟱 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼.

Lucrările au vizat atât
🔶zidurile interioare și exterioare ale castelului,
🔶compartimentările,
🔶finisajele,
🔶instalațiile de utilități, cât și
🔶componentele artistice, precum
🔶tâmplăriile,
🔶ornamentica,
🔶finisajele din lemn și
🔶lemn pictat,
🔶mobilierul,
🔶șemineul,
🔶sobele de teracotă,
🔶vitraliile,
🔶inscripțiile etc.

🎯Proiectul a avut drept obiectiv transformarea Castelului într-un 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑪𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂𝒍 reprezentativ pentru județ, etajul castelului cuprinzând un spațiu destinat unei 📚🗃biblioteci/mediateci, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, precum și grupuri sanitare. Totodată, subsolul imobilului include un spațiu expozițional.

➡️Investiția a vizat și 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐚𝐬𝐭𝐞𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea 🏞lacului din incintă. ✔️Totodată, au fost realizate lucrări de 🌱🌳🪴amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

Read Previous

U Cluj a oficializat transferul unui campion al României.

Read Next

Încă un fost jucător de la FCSB a semnat cu U Cluj.