efainlacluj.ro

Câte voturi au luat cei 3 candidați pentru funcția de rector al UT Cluj. Dan Micu: “Schimbarea se amână..!”

Vasile Țopa câștigă alegerile pentru funcția de rector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

În cadrul recentelor alegeri pentru funcția de rector la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), Vasile Țopa a reușit să își păstreze poziția de conducere, obținând un total de 484 de voturi. Contracandidatul său principal, Dan Doru Micu, a acumulat 269 de voturi, iar cel de-al treilea candidat, Honoriu Vălean, a primit 62 de voturi. Pragul necesar pentru a fi ales rector a fost de 467 de voturi, iar la urne s-au prezentat 824 de membri ai comunității academice din UTCN.

Rezultatele votului

  • Vasile Țopa: 484 voturi
  • Dan Doru Micu: 269 voturi
  • Honoriu Vălean: 62 voturi

Reacția contracandidatului Dan Doru Micu

După anunțarea rezultatelor, Dan Doru Micu a mulțumit comunității academice pentru participare și pentru susținerea primită. Într-un mesaj adresat colegilor săi, Micu a subliniat importanța exercițiului democratic și a evidențiat că aceste alegeri au demonstrat existența unor alternative viabile în cadrul universității.

„Mulțumesc tuturor celor care au participat la vot! A fost un exercițiu democratic extrem de important care dovedește că avem o universitate sănătoasă și că există alternative!”, a declarat Micu.

El a mulțumit în special celor 257 de colegi din Cluj-Napoca care l-au susținut, precum și celor 19 membri de la Centrul Nord din Baia Mare care i-au acordat votul.

„Mulțumesc băimărenilor care au înțeles mesajul meu și mă bucur că sâmburele schimbării a încolțit, prin cele 19 voturi, și la Centrul Nord din Baia Mare”, a adăugat el.

În final, Dan Doru Micu a felicitat pe toți adversarii săi de campanie și pe Vasile Țopa pentru victorie, exprimându-și dorința de a continua să susțină valorile și principiile pe care le-a promovat în timpul campaniei.

„Consecvența în valorile noastre trebuie să se păstreze! Îi felicit pe adversarii mei de campanie și îl felicit pe domnul profesor Vasile Țopa pentru victorie! Schimbarea se amână…”, a conchis Micu.

Read Previous

Peste 1400 de candidați au participat la simularea examenului de admitere la UMF Cluj. Ce programe de studiu au ales.

Read Next

Urban Playfield, evenimentul marca Sports Festival, aduce bucuria jocului în inima Clujului.