efainlacluj.ro

Cazare si mese gratuite oferite de o universitate din Cluj-Napoca refugiatilor

Evenimentele din ultimele zile au mobilizat universitatile din Cluj-Napoca la noi masuri pe care le vor oferi in mod gratuit cetatenilor ucrainieni care s-au refugiat la Cluj-Napoca.

„Alături de Ucraina. Evenimentele din ultimele zile demonstrează că solidaritatea și unitatea sunt principiile de bază ale umanității. Suntem martorii unor evenimente istorice tulburătoare, iar cea mai frecventă întrebare rostită în aceste zile este „Cum putem ajuta?”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca se alătură mobilizării pentru ajutorarea refugiaților ucraineni sosiți în țara noastră.

Împreună cu colegii noștri, sprijinim autoritățile locale și județene și societatea civilă implicată, punând la dispoziție următoarele resurse, care vor fi utilizate în folosul cetățenilor ucraineni:

  •  Locuri de cazare cu masă asigurată, în hotelurile universității (50 de camere)
  •  Asistență medicală și stomatologică de urgență, consiliere psihologică, medicamente și materiale sanitare”, a transmis UMF Cluj-Napoca.

Universitatea de Medicină încurajează întreaga comunitate academică să se alăture inițiativelor civice care au ca scop sprijinirea cetățenilor ucraineni.

În acest sens, Guvernul României a lansat o platformă de sprijin: Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” care poate fi accesată la acest link: https://bit.ly/3tcOAwt.

Read Previous

Wizz Air ofera zboruri gratuite pentru refugiatii ucrainieni.

Read Next

CFR Cluj isi pune hotelul la dispozitia refugiatilor din Ucraina

Leave a Reply