efainlacluj.ro

Ce film a castigat editia 21 a festivalului de film TIFF si cati bani a castigat regizorul?! VIDEO

Filmul bolivian „Casa Noastră”/Utama a câştigat Trofeul Transilvania sâmbătă seară, la gala de închidere a celei de-a 21-a ediţii a TIFF, festival organizat la Cluj. Sud-americanii mai pleacă şi cu un alt premiu.

Regizorul Alejandro Loayza Grisi pleacă de la Cluj cu premiul de 10.000 de euro. Filmul îi are în distribuţie pe José Calcina, Luisa Quispe, Candelaria Quispe, Placide Ali, Felix Ticona, Santos Choque şi Jorge Yucra Nogales. Povestea este una originală.

În mijlocul stepei boliviene, doi vârstnici din tribul Quechua au parte de o existenţă lipsită de evenimente, cu fiecare zi aidoma celei dinaintea ei. Dar o secetă neobişnuit de lungă le ameninţă traiul şi Virginio şi Sisa se trezesc în faţa unei grele alegeri: să reziste sau să capituleze în faţa trecerii timpului? Când nepotul lor, Clever, li se alătură, toţi trei trebuie să înfrunte în propriu-i fel natura, necesitatea schimbării şi însuşi sensul vieţii, scrie sursa citată.

Organizatorii TIFF nu au uitat-o nici pe Maia Morgenstern, care a fost răsplătită cu Premiul de Excelenţă la Gala de Închidere TIFF 2022. Ea a fost omagiată pentru cele patru decenii de carieră dedicate scenei şi marelui ecran. 

Maia Morgenstern a fost aclamată la Cluj. FOTO: TIFF

Sursa: Adevarul

Read Previous

S-a inchis traficul auto din prelungirea Bazei Sportive Gheorgheni. A rezultat cel mai lung circuit pietonal, de alergare ori de ciclism din oras

Read Next

Emil Boc si-a cumparat abonament la U Cluj! Cat a costat abonamentul la VIP. GALERIE FOTO