efainlacluj.ro

Cel mai nou stadion din Romania, de la Targoviste, va fi ridicat de catre o firma din Cluj-Napoca. FOTO

Licitația pentru noul stadion a fost adjudecată de către asocierea ACI Cluj, Dico & Țigănaș Birou de Proiectare, IMRAT Service, în fața altor cinci ofertanți, conform Gazeta Dâmboviței. Liderul de asociere este o firmă cu experiență care a lucrat la Cluj Arena, Stadionul Ion Oblemenco Craiova, Stadionul Traian Vuia Târgu Jiu, Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

“La sediul Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului dezvoltării, Attila Cseke, a fost semnat contractul pentru proiectarea și construirea noului stadion. Consiliul Județean (CJ) Dâmbovița este beneficiar al acestei investiții.

Antreprenorul care a câștigat licitația publică are la dispoziție 42 de luni pentru execuție, dintre care 6 luni pentru proiectare. Întregul este de 271 milioane lei, noi contribuind cu 25 de milioane”, a precizat președintele CJ, Corneliu Ștefan.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciurile naționalei de fotbal. Se vor mai putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, competiții de atletism. Noul stadion va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 434 de locuri de parcare, spații pentru alimentație și comerț.

Sursa: Transilvania Business

Read Previous

U BT Cluj-Napoca a pierdut la limita in Eurocup dupa ce a castigat primul sfert la 12 puncte.

Read Next

15 masini de epoca au ars in incendiul de la Tetarom. Incendiul a adus o paguba de peste 3 milioane de euro. FOTO