efainlacluj.ro

Cinci cadre didactice de la USAMV CLUJ, printre cei mai citați oameni de știință din lume.

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Știință Agricolă și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au fost incluse în Top World Ranking of Scientists 2%, potrivit clasamentului dat publicității de Universitatea Stanford (California, SUA), împreună cu Editura Elsevier și cu organizația de cercetare științifică SciTech Strategies. 

Din România se află în acest top 238 de cercetători. În total, au fost analizate lucrările a peste 10 milioane de oameni de știință din 22 de domenii și 176 de subdomenii, în perioada 1996-2022, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial. 

Reprezentanții USAMV Cluj-Napoca incluși în acest clasament se regăsesc la categoriile Opera Omnia (Pentru întreaga carieră), respectiv Pentru anul 2022. Cele două categorii oferă informații despre impactul celor mai citiți oameni de știință din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru anul 2022. 

În premieră pentru USAMV CN, un cadru didactic este inclus la categoria Opera Omnia – Prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare, care ocupă poziția 64 la nivel național, din 169 de oameni de știință, respectiv poziția 197.695 la nivel mondial. 

Din categoria Pentru anul 2022 fac parte cadre didactice de la trei facultăți ale USAMV Cluj-Napoca, după cum urmează: Facultatea de Știinta și Tehnologia Alimentelor – Prof. dr. Dan Vodnar, poziția 20 la nivel național și poziția 26.211 la nivel mondial, Conf. dr. Zorița Diaconeasa, poziția 86 la nivel național și poziția 114.636 la nivel mondial; Facultatea de Agricultură – Prof. dr. Francisc Dulf – poziția 104 la nivel național și poziția 134.089 la nivel mondial; Facultatea de Medicină Veterinară – Prof. dr. Andrei D. Mihalca – poziția 141 la nivel național și poziția 181.796 la nivel mondial, Prof. dr. Adela Pintea – poziția 162 la nivel național și poziția 230.388 la nivel mondial.

Prezența celor cinci cadre didactice în cadrul acestei categorii plasează Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca pe locul 15 la nivel național.

Top World Ranking of Scientists 2% este o bază de date disponibilă public, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an. 

Read Previous

Au început înscrierile pentru Gala de Excelenţă „10 pentru Cluj” 2023.

Read Next

VIDEO. U BT Cluj-Napoca a făcut SHOW acasă în a doua competiție de baschet ca valoare din Europa.