efainlacluj.ro

Cine este clujeanul care poarta renumele Romaniei de la Polul Nord pana in Africa de Sud

Vlad Pop a dus numele MagiCAMP din Cluj, până la Polul Nord – via Ungaria, Austria, Croația, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Africa de Sud, China.
De șapte ani, de când a pășit prima oară în ”tabăra care i-a schimbat viața”, plăcerea de a alerga a căpătat un scop nobil: susținerea copiilor aflați în suferință.
Este felul lui de a mulțumi pentru cele mai importante lecții de viață pe care le-a primit de la acești copii.

„În momentul în care îi ajuți pe alții, ești mult mai fericit și mai împăcat cu tine. Am realizat că fiecare suntem aici pentru un scop și am învățat că lucrurile bune pe care le faci rodesc cândva, undeva, chiar dacă nu ți se întorc neapărat ție, iar asta clădește pe termen lung o construcție foarte importantă: bunătatea în lume”

Fiecare pas pe care Vlad Pop îl aleargă în cursele de sute de kilometri înseamnă un sprijin pentru un copil bolnav și familia lui. Când simte că nu mai poate, când picioarele îi sângerează și trupul începe să-i cedeze sub efort, oboseală, foame, temperaturi extreme și alunecă în halucinații, copiii aceștia devin aripile lui și îi poartă pașii mai departe – mica sirenă cu ochi albaștri, băiatul în scaun cu rotile care visa să fie fotbalist, anii de copilărie țintuiți la pat de perfuzii chinuitoare, ochii secați de lacrimi ai părinților, bilețelele primite de la copii în Poșta MagiCAMP, pe care le ia cu el în fiecare cursă, deși le știe pe de rost.
Cum? Cum să poată el să nu mai poată, să renunțe? El, care are picioare, și mâini, și e în putere. Gândul ăsta îl însoțește prin deșerturi de nisip sau de gheață și-l împinge mai departe.

În ultimii șapte ani, banii strânși de Vlad Pop din sudoarea maratoanelor și ultramaratoanelor la care a alergat și din generozitatea celor care au crezut în el și în proiectele Magic au asigurat transportul și zile de neuitat în MagiCAMP și burse educaționale MagicEDU pentru sute de copii cu diagnostic oncologic.

Anul acesta, la 6633 Arctic Ultra, unul dintre cele mai de temut ultramaratoane din lume, desfășurat la Cercul Polar, în condiții extreme de vreme, la minus 40 de grade Celsius, Vlad a alergat 420 de kilometri, în 5 zile și 3 ore, terminând cursa pe locul al doilea.
Dincolo de un loc pe podium, însă, Vlad a câștigat ceva cu mult mai important: bani pentru bursele MagicEDU, pentru cei mai cei eroi ai lumii: eroii anonimi, fără de mantie, fără de glorie, micuții care se luptă cu boli cumplite.

Și, chiar dacă ultramaratonul s-a terminat, Vlad nu s-a oprit din cursa pentru acești copii. Acum a pus la cale o expoziție fotografică, la Cluj – EverRestless.
EverRestless, ”o călătorie în propria conștiință, prin care putem arăta că limitele se pot depăși”, cum frumos o descrie Vlad, este povestea cursei lui, la Arctic Ultra, spusă de fotografa independentă Weronika Murray, în 30 de imagini.

Fotografiile expuse la EverRestless pot fi cumpărate cu 500 de ron, fiecare. 500 de ron care înseamnă o lună de bursă MagicEDU.
Bursele MagicEDU susțin financiar reintegrarea copiilor cu diagnostice grave, la școală, pe o perioadă de un an, acoperind cheltuielile pentru rechizite școlare, cărți, pregătire la materii la care copiii susțin examenele de capacitate, bacalaureat sau admitere la facultate.

*
Expoziția EverRestless este deschisă la Cluj, în Iulius Mall, până pe data de 26 aprilie.
Fotografiile alese pot fi comandate la numărul de telefon: 0755 643 825.
Donațiile se fac în contul: RO13INGB0000999905454114, titular Asociația MagiCAMP.
Mai multe detalii despre eveniment, în primul comentariu.

Photo credit: Weronika Murray Photography ❤️

MainiMagice #MagicEDU #EverRestless #AsociatiaMagic

Read Previous

Un partid il vrea pe clujeanul Cristi Danilet in fruntea CCR, in locul lui Dorneanu

Read Next

Primaria Cluj-Napoca isi doteaza cladirile din administrare cu energie verde. Care sunt primele cladiri