efainlacluj.ro

CJ Cluj vorbește despre amenajarea unui domeniu schiabil la nivelul celor din Austria.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a vorbit despre posibilitatea amenajării unui domeniu schiabil de nivelul celor din Austria în zona Vlădeasa – Săcuieu – Rogojel.

De asemenea, acesta a mai vorbit și despre necesitatea de extindere a a pârtiilor existente, pârtia Mărișel, care să se extindă până la Beliș, și partiile Bășoara și Buscat care să se unească.

„Eu mi-aș dori ca la Băișoara să unim cele două pârtii, pârtia veche cu cea de la Buscat. Ar fi ideal! A doua zonă importantă de schi este Mărișelul. Aici există o pârtie, urmează a doua și să le unim cu Belișul. Și a treia zonă importantă ar fi Vlădeasa – Săcuieu – Rogojel, cu pârtia veche de la Vlădeasa. De altfel, e cea mai importantă zonă dacă ne referim la poziționare, la înălțime și la durata de menținere a zăpezii într-un an. Aici putem avea zăpadă 6-8 luni pe an. Zona Vlădeasa are cea mai bună poziționare dintre cele trei. E locul ideal pentru un domeniu schiabil, de această dată făcut de specialiști din Austria exact cum sunt domeniile schiabile la ei”, a explicat administratorul județului Cluj.

„Eu am învățat în aceste funcții că nu trebuie să descopăr nimic, nici apa caldă, nici apa rece. Și că nu trebuie să învârt Pământul într-o direcție sau alta. Trebuie să luăm modelele de bune practici cum sunt ele în alte părți, dar să nu le adaptăm la noi, pentru că odată ce le-ai adaptat le-ai schimbat și ai terminat cu ele. Sunt de acord ca proiectul să fie funcțional și pe timpul verii, ar fi un lucru foarte bun: un model din Austria sau din Germania pe care să-l aplicăm întocmai. Nu trebuie să facem nimic care să pună în pericol un astfel de proiect”, a mai spus președintele CJ Cluj la Radio Someș

Read Previous

Persoanele cu domiciliul sau reședința în Cluj-Napoca pot solicita ajutor pentru încălzirea locuinței. Care sunt criteriile de acordare.

Read Next

UBB sărbătorește astăzi 104 ani de la transformarea în universitate românească. Mesajul rectorului Daniel David.