Clujeanul care alearga de la Cluj la Constanta (620km) pentru copiii bolnavi de cancer

Ultramaratonistul clujean Vlad Pop a demarat luni cursa de la Cluj-Napoca la Constanţa, urmând a parcurge distanţa de 620 de kilometri în scop umanitar.

Vlad Pop este aproape de copiii care se confruntă cu probleme de sănătate, prin intermediul Asociaţiei Magic, cea care, în luna ianuarie a anului trecut, a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, proveniţi din familii care se confruntă cu dificultăți financiare, primesc, lunar, burse de 500 de lei, menite să-i sprijine să continue şcoala. Demersul lui Vlad Pop, acest ultramaraton de 620 de kilometri, urmăreşte să strângă cât mai mulţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU şi să facă cunoscută această cauză. Distanţa va fi parcursă pe traseul Cluj – Apahida – Târgu Mureș – Sighișoara – Bran – București (unde se va face o oprire la Magic Home) – Dragalina – Constanța (pe drumul vechi), estimându-se că sosirea pe litoral va fi în ziua a opta, după ce se vor fi parcurs câte 100 de kilometri pe zi.


„Încerc să fiu un exemplu”

„Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulţi oameni. Eu încerc să fiu un exemplu. Orice ajutor e binevenit. Se pot direcţiona în sprijinul copiilor cu probleme şi cei 2% (formularul se poate descărca de pe site-ul oficial al Asociaţiei Magic), iar companiile pot dona 20% din impozitul către stat. Avem putera de a schimba lucrurile, acesta este mesajul meu“, a precizat Vlad Pop, care e voluntar Magic Camp.

0 Reviews

Write a Review

E fain la Cluj

Read Previous

Ce reprezinta martisorul si de ce il purtam?!

Read Next

20 de imagini magice din iarna trecuta la Cluj