Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
O fi Clujul unul dintre orasele de top ale Romaniei insa nesimtirea comerciantilor din ultima perioada face ca orasul sa nu mai fie accesibil pentru omul de rand.
Activistul Adrian Dohotaru a semnalat o diferenta exagerata intre pretul unui langos la Cluj si unul de la Resita.
Astfel, in resedinta judetului Caras-Severin, un langos costa intre 1,5 lei si 2,5 lei, in timp ce la Cluj un amarat de langos in Parcul Central trece de 20 de lei.
Mănânc în Reșița langoș mai bun poate decât în Cluj. Îndeajuns de bun încât sa stam la coadă la un tur ghidat de gazde. Deși e bun și cel din Cluj, dar diferența de preț contează. La Cluj, langoșul din Piata Unirii sau Parcul Central e 20 de lei. În Reșița, cel simplu e 1.5 lei, cel cu cartofi, cum am mâncat eu, e 2.5 lei. Nu cred ca salariile compensează pentru diferența asta de opt ori de preț. E ceva la Cluj care devine nesustenabil. Și nu mă luați cu legea cererii și ofertei pentru că știm de la Karl Polanyi că economia e încastrată social. Deci prețurile pot surveni și în urma unor politici publice mai largi. Deși îmi iubesc orașul, am senzația, chiar când compar prețul unui langoș, că unii profită mai mult decât oferă de pe urma dinamicii reale existente la Cluj. Uneori nu e vorba de profitul unor persoane, ci de o logică a profitului care exclude. Iar această dimensiune a inegalității de acces la resurse e prea puțin discutată, cu atât mai puțin contracarată prin politici publice. De altfel, nu avem o analiza în profunzime legată de pierderea populației din orașele mari ale României. Dar scumpetea traiului trebuie luată în considerare printre factorii care conduc la descreșterea populației, deși nu îmi dau seama care e ponderea exactă.
a spus activistul Adrian Dohotaru