efainlacluj.ro

Clujenii castiga in medie 5000 lei net/ luna. Locul doi in Romania dupa Bucuresti

Câștigul salarial mediu net se apropia în această vară, în județul Cluj, de 5.000 de lei.

Direcția Județeană de Statistică (DJS) a raportat un câștig salarial mediu (CSM) brut, în iulie, de 7.647 de lei, în Cluj. Creșterea era de 84 de lei față de luna precedentă și de 723 de lei față de iulie 2021.

CSM net, în iulie 2022, în județul Cluj, a fost de 4.756 de lei, mai mare cu 44 de lei comparativ cu luna anterioară și cu 479 de lei peste aceeași lună a anului 2021.

Încă sub media Bucureștiului

Față de media pe țară, CSM net din județul Cluj, realizat în iulie 2022, a fost mai mare cu 19,6%, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2, după municipiul București.

Pe grupe mari de activități, cele mai mari creșteri ale CSM net, în decurs de un an, au fost în agricultură – silvicultură – pescuit (+74%), industrie-construcții (+14%), servicii (+9%). Efectivul salariaților din județ, la sfârșitul lunii iulie, era de 275.107 persoane, conform DJS Cluj.

CSM brut se determină prin raportarea sumelor brute plătite din fondul de salarii, din profitul net și alte fonduri (exclusiv sumele compensatorii, sumele plătite retroactiv ca urmare a câștigării în instanță a drepturilor bănești aferente anilor anteriori) la numărul mediu de salariați.

Sursa: Transilvania Business

Read Previous

Trista realitate a birocratiei din Romania prezentata de Mircea Bravo intr-un VIDEO. Urmariti pana la final

Read Next

U Cluj castiga un nou duel in Superliga si trece peste Steaua in clasament