efainlacluj.ro

Clujenii vor putea circula spre noi orase cu zboruri directe de pe Aeroportul Avram Iancu. Lista noilor zboruri

După un sezon de vară de succes care a adus recorduri de pasageri, Aeroportul Internațional Cluj trece la sezonul de iarnă cu alte vești bune legate de noile oportunități de călătorie pentru pasageri.

Compania aeriană HiSky anunță faptul că va începe operarea celei de-a doua rute internaţionale, după Dublin, respectiv zborurile directe spre Tel Aviv, operate cu două frecvențe pe săptămână, începând din 8 decembrie 2022, în baza următorului program de zbor:

DestinațieDată de debutZile de operareProgram de operare
 Tel Aviv (TLV) 8 decembrie 2022 Joi şi DuminicăCluj-Napoca 07:00 – Tel-Aviv 10:00 
Tel Aviv 11:00 – Cluj-Napoca 14:00

                                  Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare  

Oraşul Tel Aviv este situat pe coasta Mării Mediterane, la 58 km de Ierusalim, la cumpăna dintre Occident şi Orient, oferind astfel o diversitate de obiective turistice, de la muzee, galerii de artă până la locuri bine conservate de mii de ani, fiind ales şi ca destinaţie turistică în special pentru plajele sale minunate. Mai mult, orasul are statut de patrimoniu mondial UNESCO din anul 2003, ca o recunoastere a exemplarelor sale unice de arhitectură, ce aparţin stilului Bauhaus – un stil modernist de construcţie ce apartine secolului XX-lea. Aeroportul din Tel Aviv, este situat la 19 km de oraş.

Odată cu startul noului sezon de iarnă şi compania aeriană Ryanair începe de astăzi, 1 noiembrie 2022, operarea zborurilor spre Dublin, una dintre cele mai atractive destinaţii cu plecare de la Cluj-Napoca, conform programului următor:

DestinațieDată de debutZile de operareProgram de operare
 Dublin (DUB) 1 noiembrie 2022       MarţiCluj-Napoca 22:20 – Dublin 23:50 
Dublin 16:30 – Cluj-Napoca 21:50
SâmbătăCluj-Napoca 18:50 – Dublin 20:20 
Dublin 13:00 – Cluj-Napoca 18:20

                                  Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare  

De asemenea, compania aeriană Wizz Air va opera în sezonul de iarnă W22-23, două rute noi spre Leeds (din 1 noiembrie 2022) şi Perugia (din 7 decembrie 2022), după cum urmează:

DestinațieDată de debutZile de operareProgram de operare
 Leeds (LBA) 1 noiembrie 2022       MarţiCluj-Napoca 15:15 – Leeds 16:30 
Leeds 17:15 – Cluj-Napoca 22:10
      VineriCluj-Napoca 06:10 – Leeds 07:25 
Leeds 08:15 – Cluj-Napoca 13:10

                                  Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare  

DestinațieDată de debutZile de operareProgram de operare
 Perugia (PEG) 7 decembrie 2022Miercuri şi DuminicăCluj-Napoca 19:35 – Perugia 20:30 
Perugia 21:05 – Cluj-Napoca 23:55

                                  Observație: Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare/decolare  

Domnul Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a precizat următoarele: „Apreciemdecizia de expansiune a operatorilor aerieni HiSky, Ryanair şi Wizz Air în sezonul de iarnă 2022-2023, de pe aeroportul clujean. Noile zboruri reprezintă confirmarea eforturilor constante de recuperare a traficului aerian și răspund nevoilor de conexiune ale pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a declarat: „Sezonul de iarnă aduce noi rute interesante cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj, ceea ce înseamnă o şi mai mare diversitate a alternativelor de călătorie pe cale aeriană, pentru că, deseori, competiţia între operatorii aerieni aduce şi scăderi de preţuri la bilete. Suntem convinși că noile destinaţii vor fi apreciate de pasageri, pe toate segmentele de trafic, respectiv trafic business, etnic sau turistic.”

În perioada sezonului de iarnă, pe Aeroportul Internațional Cluj pasagerii vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele 47 de rute spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. Pentru cei care doresc vacanțe spre destinații însorite vor fi disponibile zboruri charter spre Egipt sau Emiratele Arabe Unite.

Read Previous

Clujana, ultima fabrica de stat din Cluj, evacuata din spatii de catre actionarul majoritar, Consiliul Judetean Cluj

Read Next

Realizarea Parcului Buna Ziua e tot mai aproape. Cum va arata parcul de 10 hectare. Galerie FOTO