efainlacluj.ro

Clujul concureaza pentru primul culoar de autobuze autonome din Romania

Trei municipii din România concurează pentru primul culoar de autobuze autonome din țara noastră.

Cele trei localități sunt Cluj-Napoca, Sibiu și Buzău, a precizat Radu Dragomir, CEO al agenției de consultanță Urban Scope, la Caravana Smart City București – Ilfov (CSCBI). El a subliniat importanța parteneriatelor cu administrația locală, având în vedere schimbările care au avut loc la nivelul societății.

”Recent am generat un parteneriat cu o firmă americană și austriacă și încercăm să avem primul coridor de autobuze autonome. Ne propunem să îl avem la Cluj, Sibiu ori Buzău. Sunt cele trei orașe care concurează în momentul de față pentru acest acest deziderat.

Încercăm să obținem un grant și să folosim fonduri europene pentru a putea să realizăm acest coridor de vehicule autonome. Suntem pregătiți pentru tehnologiile viitorului, cu siguranță și dorim ca fondurile europene să fie investite cu eficiență maximă, iar pentru a face acest lucru bineînțeles avem nevoie de acest parteneriat cu autoritățile”, a declarat Dragomir, la CSCBI.

Au concretizat soluții de mobilitate urbană de 160 milioane euro

Agenția a dezvoltat soluții de mobilitate și regenerare urbană care au condus la atragerea de fonduri europene nerambursabile pentru administrațiile publice locale din România și mediul privat de 160 milioane euro.

“Trebuie mobilizați mulți actori de la nivel local. Un oraș nu ține numai de un primar sau de administrație locală. Ține de implicarea tuturor actorilor, de la cetățeni care pot să își reabiliteze blocurile, cum se întâmplă la Cluj, să se ocupe de întreținerea spațiilor din jurul casei sau din blocului. Implicarea sectorului privat este cel mai important agent de dezvoltare”, a spus Marcel Heroiu, expert al Băncii Mondiale.

Sursa:

https://www.transilvaniabusiness.ro/2022/07/11/clujul-si-sibiul-se-bat-pentru-primul-culoar-de-autobuze-autonome-din-romania/

Foto: Infotrucker

Read Previous

La Cluj s-a aprobat realizarea parcului de 100 de milioane de euro. Detalii & GALERIE FOTO

Read Next

Noi marcaje pe cele mai frecventate trasee montane din Cluj. Detalii & Galerie foto