efainlacluj.ro

Clujul dă gogheterul României în Liga 1. CFR Cluj și U Cluj au 6 jucători în TOP 10. Clasament complet.

Sezonul 2023-2024 al Superligii României s-a încheiat cu o competiție acerbă pentru titlul de golgheter. În fruntea clasamentului marcatorilor s-au aflat doi jucători de excepție, Philip Otele de la CFR Cluj și Florinel Coman de la FCSB, ambii înscriind câte 18 goluri. Deși numărul reușitelor este egal, Otele se poate lăuda cu performanța sa remarcabilă de a înscrie toate golurile “din acțiune”, în timp ce Coman a marcat de trei ori din penalty.

Performanța lui Otele subliniază influența echipei CFR Cluj în campionat, nu doar prin titlurile cucerite, dar și prin jucătorii de top pe care îi aduce în prim-planul fotbalului românesc. Otele a demonstrat o constanță și o eficiență rar întâlnite, contribuind semnificativ la succesul echipei sale.

Clujul, un pol al eficienței ofensive

CFR Cluj nu este singura echipă din oraș care se mândrește cu atacanți de top. U Cluj și-a adus și ea contribuția la spectacolul fotbalistic din acest sezon, având mai mulți jucători în top 10 marcatori ai Superligii. Astfel, orașul Cluj-Napoca devine un veritabil centru al talentelor ofensive în fotbalul românesc.

Iată lista completă a jucătorilor din Cluj prezenți în top 10 marcatori:

  1. Philip Otele (CFR Cluj) – 18 goluri
  2. Florinel Coman (FCSB) – 18 goluri (3 din penalty)
  3. Daniel Bîrligea (CFR Cluj) – 14 goluri
  4. Dan Nistor (U Cluj) – 13 goluri
  5. Daniel Popa (U Cluj) – 11 goluri
  6. Karlo Muhar (CFR Cluj) – 10 goluri

Echipele clujene domină topul

Dominanța echipelor clujene în clasamentul marcatorilor nu este o coincidență. Aceasta reflectă o strategie bine pusă la punct, axată pe aducerea și dezvoltarea unor jucători de valoare, capabili să facă diferența pe teren. Daniel Bîrligea, cu 14 goluri, și Karlo Muhar, cu 10 goluri, și-au adus contribuția la parcursul solid al CFR-ului, completând performanța lui Otele.

De partea cealaltă, U Cluj a reușit să își propulseze doi jucători în top 10: Dan Nistor și Daniel Popa. Nistor, un veteran al fotbalului românesc, a avut un sezon impresionant cu 13 goluri, demonstrând că experiența și talentul rămân o combinație câștigătoare. Popa, cu 11 reușite, a fost, de asemenea, un pilon important al echipei sale

Read Previous

Un jucător de la FCSB va ajunge la U Cluj. Salariu de 12.000€ pe lună.

Read Next

Medalii pentru sportivii clujeni cu dizabilitati intelectuale participanti la JocurileNationale Special Olympics Romania.