efainlacluj.ro

Comitetul Cupei Davis a decis ca întâlnirea România – Peru să aibă loc la Cluj

România întâlnește Peru în barajul Grupei Mondiale din Cupa Davis, dar a fost cât pe ce să piardă avantajul terenului propriu. 

Asta pentru că adversarii sud-americani au anunțat că refuză să facă deplasarea și au cerut ca meciul să fie mutat într-o altă țară. 

Drept motiv, ei au invocat numărul mare de cazuri de Covid-19 din țara noastră și, implicit, riscul sporit de a se infecta în pofida respectării protocolului.

Însă oficialii Cupei Davis au respins cererea forului din Peru, iar meciul se va disputa conform rogramului, pe 27 și 28 noiembrie la Cluj, conform comunicatului postat de Federația Română de Tenis.

Tenismenii români au ajuns în baraj după victoria cu 3-1 în fața Portugaliei. Marius Copil, Horia Tecău și Filip Cristian Jianu au fost artizanii calificării.

Comitetul Cupei Davis a decis ca întâlnirea România – Peru să aibă loc la Cluj

”Comitetul Cupei Davis al Federației Internaționale de Tenis a luat decizia ca meciul România – Peru, programat în zilele de 27 și 28 noiembrie 2021 la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, să se desfășoare conform programării inițiale.

A fost nevoie de o decizie explicită a Comitetului Cupei Davis în contextul în care Federația Peruană de Tenis a solicitat ITF ca acest meci să se dispute într-o altă țară, dată fiind situația Pandemiei de Coronavirus Covid-19 în România.

Federația Română de Tenis, care a organizat în timpul acestei pandemii două partide din Billie Jean King Cup și partida cu Portugalia din Cupa Davis, a prezentat, însă, argumente solide pentru care acest meci trebuie să se desfășoare în România, unul dintre cele mai importante dintre acestea fiind sprijinul total oferit de autoritățile locale ale Municipiului Cluj-Napoca precum și implicarea domnului primar Emil Boc în buna organizare a acestui eveniment.

După o atentă analiză a argumentelor FRT, decizia a fost în favoarea României: “Având în vedere facilităţile medicale disponibile și aprecierea comitetului potrivit căreia Protocoalele ITF Covid-19 sunt suficient de robuste pentru a permite unei întâlniri să funcționeze în siguranță, chiar și cu niveluri ridicate de Covid-19, membrii Comitetului au votat în favoarea disputării acestei întâlniri așa cum era planificată inițial, în România”.

Miza acestei partide este una foarte importantă, în condițiile în care echipa care va câștiga va juca anul viitor în Calificările Cupei Davis pentru șansa de a se califica între cel mai bune 16 echipe naționale din lume la Finalele Cupei Davis 2022. În Cupa Davis participă peste 140 de națiuni din întreaga lume”, se arată în comunicat.

Read Previous

Visul american adus la Cluj. Un jucator de baseball vrea sa dezvolte acest sport la Cluj

Read Next

Utilaje de mare gabarit au inceput treaba la modernizarea luncii Somesului Mic

Leave a Reply