efainlacluj.ro

Compania americană TESLA va deschide un show-room la Cluj-Napoca.

Tesla își inaugurează un nou show-room în Cluj-Napoca

Tesla, renumitul producător de mașini electrice, și-a deschis joi un nou show-room în Cluj-Napoca, marcând astfel extinderea prezenței sale în România. Această nouă locație este situată pe strada Rodnei și își așteaptă vizitatorii pentru a descoperi vehiculele de ultimă generație produse de Tesla.

În cadrul evenimentului de deschidere, participanții sunt invitați să participe la test drive-uri cu modelele Tesla Model 3 și Model Y. Aceste test drive-uri oferă o oportunitate excelentă pentru potențialii cumpărători de a experimenta performanța și tehnologia avansată a mașinilor electrice Tesla.

Tesla are deja un show-room în București și a testat cu succes conceptul de pop-up store în Timișoara. “Ne bucurăm să vă invităm la deschiderea unei noi locații Tesla în Cluj-Napoca,” a transmis compania, subliniind angajamentul său de a aduce inovația și sustenabilitatea mai aproape de clienții români.

Creșterea popularității mașinilor electrice în România

Deschiderea noului show-room Tesla vine într-un context favorabil, în care piața autoturismelor electrice din România a înregistrat o creștere semnificativă. Conform datelor furnizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), în 2023, cota de piață a autoturismelor electrice a atins 24,4%.

Printre cele mai vândute mașini 100% electrice în România se numără:

  • Dacia Spring: 6.875 de unități vândute, cu o creștere de 0,7% față de aceeași perioadă a anului precedent.
  • Tesla Model Y: 2.079 de unități vândute, înregistrând o creștere impresionantă de 696,6%.
  • Tesla Model 3: 1.022 de unități vândute, cu o creștere de 34,7%.
  • Renault Megane: 818 unități vândute, o creștere de 431,2%.
  • Volkswagen e-UP!: 488 de unități vândute, o scădere de 5,1%.

Importanța prezenței Tesla în România

Prin deschiderea unui nou show-room în Cluj-Napoca, Tesla își consolidează prezența în România și își reafirmă angajamentul de a promova mobilitatea electrică. Aceasta extindere nu doar că va facilita accesul consumatorilor din regiunea de nord-vest a țării la vehiculele Tesla, dar va contribui și la creșterea adopției vehiculelor electrice pe piața autohtonă.

Sursa imagine: Tesla Owners Club Romania / Facebook

Read Previous

La Cluj va avea loc un eveniment de degustare de vinuri pentru a sprijini proiectul “Învață să redai viață!”

Read Next

Gherla va avea un sistem de transport public ecologic, piste de biciclete și sisteme de bike-sharing