efainlacluj.ro

Compania clujeana 🇷🇴AROBS cumpara o companie software din 🇵🇱Polonia cu activitate in sectorul aerospatial.

Compania clujeană AROBS Transilvania Software, fondată de antreprenorul Voicu Oprean (foto), preia pachetul majoritar de acțiuni al unei companii din Polonia.

AROBS (simbol bursier AROBS), preia pachetul majoritar de acțiuni, 94%, din cadrul SYDERAL Polska, o companie din Gdansk, Polonia, „specializată în dezvoltarea de produse și tehnologii pentru comunicarea cuantică și optică, stocarea și procesarea datelor, controlul mecanismelor și instrumentelor prin satelit”, potrivit unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

„Prin tranzacția anunțată astăzi facem încă un pas în direcția consolidării expertizei noastre în industria aerospațială din cadrul grupului AROBS. Expertiza SYDERAL Polska completează noua linie de business din cadrul grupului adusă de colegii noștri de la AROBS Engineering – dezvoltare de sisteme embedded și software pentru sectorul aerospațial. Echipa din cadrul Syderal Polska deține o experiență consistentă în domeniul aerospațial, compania participând în mod activ în inițiativele legate de crearea Infrastructurii Europene de Comunicare Cuantică. În plus, suntem încântați că, începând cu acest an, grupul AROBS este prezent într-o nouă țară, Polonia, și sunt încrezător că împreună cu echipa locală vom dezvolta produse inovatoare și vom fi implicați în proiecte cu un impact semnificativ asupra viitorului Europei spațiale,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

SYDERAL Polska, înființată în anul 2016, are o echipă formată din 28 de specialiști în furnizarea de soluții software și hardware pentru cei cu activitate în sectorul aerospațial.

Citeste intreaga stire AICI

Read Previous

Florestiul in TOPUL localitatilor din Romania care si-au marit populatia cu peste 20.000 persoane. Neoficial sunt mai multi.

Read Next

Compania 🇭🇺maghiara Wizz Air a anuntat cati pasageri a transportat in si dinspre 🇷🇴Romania in 2022. Clujul pe locul 2 in TOP national.