efainlacluj.ro

Compania clujeana AROBS cumpara o firma de software cu nu mai putin de 17 miloane de €

Compania clujeană AROBS Transilvania Software, fondată de de antreprenorul Voicu Oprean în anul 1998, anunță o nouă tranzacție: preluarea companiei Enea Software Development Services (Enea Services Romania SRL).

Enea Software Development Services (Enea Services Romania SRL) este o filială deținută în întregime de Enea Software AB, a cărei companie-mamă Enea AB este listată pe Nasdaq Stockholm, conform unui comunicat transmis, joi, StartupCafe.ro.

Valoarea tranzacției se ridică la 17,9 milioane de euro și cuprinde achiziționarea: Enea Services Romania SRL și întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB împreună cu operațiunile din SUA (contractorii locali și contractele clienților

Pentru realizarea tranzacției, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în luna octombrie 2021, precum și finanțare bancară.

Prin această achiziție, Arobs, listată la Bursa de Valori București, își va întări divizia Software Services prin integrarea în cadrul grupului a unui număr de aproape 160 de angajați, se mai arată în comunicat.

Compania IT românească intenționează, prin această achiziție, să își consolideze prezența în România și în SUA și vrea să își extindă portofoliul de clienți de pe piața europeană și cea americană.

„Planurile noastre de expansiune trebuie să continue și în acest an, în linie cu ceea ce am anunțat la momentul listării noastre pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Continuăm pe calea consolidării expertizei în dezvoltarea de software, în special în tehnologiile embedded și soluțiile enterprise, dar urmărim și extinderea pe piețele noastre cheie prin efectuarea de tranzacții de M&A. Îi asigurăm pe investitorii noștri că avem în vedere companii excepționale cu o creștere constantă, o echipă de management de succes și care au sinergii cu obiectivele și cultura noastră”, spune Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Mai multe informatii👇

https://www.startupcafe.ro/afaceri/clujeni-arobs-companie-software-suma-achizitie.htm

Read Previous

Atentie, clujeni! Noi reglementari de circulatie pe mai multe strazi din Cluj-Napoca

Read Next

Grupul Maurer, care construieste blocul gigant din Piata Abator, va fi vandut. Cine cumpara afacerea de milioane