efainlacluj.ro

Compania fostului premier ceh, Andrej Babis, a preluat 65% din compania clujeană East Grain

Grupul ceh Agrofert, controlat de fostul premier Andrej Babis, a făcut o mișcare semnificativă în agrobusinessul românesc prin preluarea a 65% din compania clujeană East Grain. Această tranzacție se realizează în principal printr-o majorare de capital și reprezintă cea mai importantă investiție externă în acest sector în ultimul an.

East Grain se concentrează pe comerțul cu cereale și semințe oleaginoase, oferind, de asemenea, servicii adiacente, cum ar fi logistică, depozitare, procesare și integrare. Compania are prezență în România, Ungaria și Serbia.

Motivul acestei investiții este creșterea dinamică a afacerii East Grain, cu o creștere medie anuală de 22,5% în ultimii 5 ani. Prin această achiziție, East Grain poate să-și continue planurile de expansiune și diversificare, în timp ce Agrofert vizează consolidarea prezenței sale pe piața românească de produse agricole.

Agrofert este unul dintre cei mai mari jucători din agricultura și industria alimentară din Europa Centrală, cu o semnificativă activitate în producția de îngrășăminte. Prin această tranzacție, se sugerează că East Grain se va implica în această sferă.

Procesul de achiziție va dura aproximativ patru luni și necesită aprobarea departamentului pentru concurență din cadrul Comisiei Europene și a altor autorități de reglementare relevante. Este un parteneriat care promite să aducă beneficii atât companiei românești East Grain, cât și Agrofert, consolidându-le prezența pe piața agrobusiness din România.

Foto: Facebook East Grain

Read Previous

VIDEO. Cum a fost spectacolul de muzică vocal-simfonică organizat de Luminație în Cimitirul Central din Cluj. „In Memoria Aeterna”

Read Next

Astăzi se joacă DERBYUL dintre U Cluj și CFR Cluj. Peste 20.000 de clujeni sunt așteptați pe Cluj Arena!