Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
✅ 𝐂𝐨𝐧𝐟𝐞𝐫𝐢𝐧𝐭𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐝𝐫𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐢𝐧 𝐫𝐚𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐚𝐝𝐨𝐥𝐞𝐬𝐜𝐞𝐧𝐭𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐂𝐥𝐮𝐣
📣În cadrul acesteia, participanților le-a fost prezentată, ”necosmetizat”, experiența dramatică a doi foști consumatori de substanțe interzise
🔹Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, organism cu rol consultativ ce funcționează pe lângă Consiliul Județean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, a organizat vineri, 8 decembrie a.c., în amfiteatrul Hotelului Univers T, conferința cu tema „𝐏𝐑𝐄𝐕𝐄𝐍𝐈𝐑𝐄𝐀 𝐂𝐎𝐍𝐒𝐔𝐌𝐔𝐋𝐔𝐈 𝐃𝐄 𝐃𝐑𝐎𝐆𝐔𝐑𝐈 𝐈𝐍 𝐑𝐀𝐍𝐃𝐔𝐋 𝐀𝐃𝐎𝐋𝐄𝐒𝐂𝐄𝐍𝐓𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐂𝐋𝐔𝐉𝐄𝐍𝐈 – 𝐀𝐋𝐄𝐆”. ✔️La eveniment au fost prezenți peste 𝟐𝟓𝟎 𝐝𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐯𝐢 din clasele a IX -a și a X -a de la licee din municipiul Cluj-Napoca, precum și profesori și reprezentanți ai asociațiilor elevilor și părinților.
🔸În cadrul conferinței au luat cuvântul ☑️domnul Mircea Abrudean – Secretarul General al Guvernului României, ☑️doamna Marinela Marc – Inspector Școlar General – Inspectoratul Școlar Județean Cluj, ☑️doamna Maria Forna – consilier județean și președinte al ATOP Cluj, ☑️domnul Ciprian Neag, adjunct al șefului Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, ☑️domnul Sebastian Marcu – Comisar Șef Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Cluj, precum și ☑️doamna Gina Pop – Comisar Șef în cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.
🔛Cu această ocazie a fost lansată campania publică inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și ATOP Cluj- „𝐀𝐥𝐞𝐠. 𝐄𝐮 𝐝𝐞𝐭𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥”, care vizează creșterea gradului de informare și prevenire a consumului de droguri în județul Cluj. 📌În continuarea evenimentului de lansare de la Cluj, aceasta va consta într-o serie de dezbateri și întâlniri cu elevii, profesorii și părinții din principalele centre urbane ale județului, dar și din comunitățile rurale ale Clujului. 📝Totodată, la dispoziția elevilor participanți au fost puse, cu acest prilej, ghiduri pentru informarea asupra pericolelor consumului de substanțe interzise și consecințe în plan personal, profesional sau social.
📌În același timp, în vederea sporirii gradului de conștientizare a tinerilor cu privire la pericolul pe care îl reprezintă drogurile, au fost prezentate adolescenților prezenți 𝐦𝐚𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐚 𝐝𝐨𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐛𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐞, respectiv doamna Georgiana Drăgan – director Centrul de fete „House” al Teen Challenge România și Sebastian Petruț. 📖Aceștia au prezentat, cu maxim de sinceritate, experiențele cutremurătoare prin care au trecut, dar care s-au constituit, în final, în povești de viață cu final fericit, întrucât au avut discernământul de a cere ajutor, ajutor pe care l-au primit și care le-a repus viața pe un făgaș normal. 🟡De altfel, mesajul tuturor celor care au luat cuvântul în cadrul conferinței a atins acest aspect, necesitatea ca, alături de o bună comunicare cu părinții, tinerii să ceară ajutor de specialitate ori de câte ori au nevoie, ajutor care e pregătit și se află la îndemâna lor.
🟢Reamintim faptul că în luna septembrie a.c., ATOP a aprobat proiectul “PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI – ALEG”, acesta beneficiind de finanțare de la Consiliul Județean Cluj.