efainlacluj.ro

Consiliul Judetean anunta ca a cumparat peste 170 de aparaturi si echipamente pentru Spitalul de Copii. Lista cu noile dotari

Noi echipamente medicale ultramoderne vor intra în dotarea Spitalului de Copii

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziționarea a 178 de aparaturi și sisteme de echipamente medicale de ultimă generație.
Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj.

Valoarea celor 178 de aparaturi și sisteme de echipamente medicale de înaltă tehnologie este de 4.246.487 lei, fără T.V.A.

Printre dotările care vor veni în sprijinul echipei medicale a spitalului subordonat forului administrativ județean, precum și a micilor pacienți, se numără un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil, cinci paturi de terapie intensivă, două tărgi pentru transportul pacienților critici și o stație de apă mobilă pentru hemodializă.
De asemenea, au mai fost achiziționate un aparat de hemoleucogramă, un aparat de detectare markeri cardiaci și sepsis, 10 scaune cu roți pentru transportul intraspitalicesc al pacienților, un analizor de urină, patru panouri plumbuite mobile pentru radioprotecție, 10 pulsoximetre portabile cu senzor ș.a.m.d.

Read Previous

Traditiile nu sunt uitate la Cluj! Numar impresionant de elevi participanti la Olimpiada de “Mestesuguri Artistice Traditionale”. Galerie FOTO

Read Next

La Cluj se va desfasura dezbaterea “Rolul NATO si al UE in modernizarea Romaniei. Clujenii pot intra gratuit