efainlacluj.ro

Consiliul Judetean Cluj a castigat un proiect european de peste 25 mil. pentru echipamente medicale de inalta tehnologie

Nou proiect de dotări la Spitalul de Recuperare
5,4 milioane de euro – bani europeni – pentru aparatură de ultimă generație

Alin Tișe, și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au semnat contractul de finanțare pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca cu aparatură și echipamente medicale de înaltă tehnologie.
Valoarea totală a proiectului finanțat prin PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență este de peste 26,5 milioane de lei.

Printre dotările preconizate a fi achiziționate pentru unitatea sanitară aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj se numără o cameră hiperbară cu echipamentele aferente și tehnologie de înaltă performanță, terapia fiind utilizată pentru tratarea și vindecarea unei palete extinse de patologii din toate specialitățile medicale, inclusiv în recuperarea post-COVID-19.

“Terapia cu oxigen hiperbaric este una dintre cele mai eficiente metode pentru recuperarea bolnavilor de COVID. Tratamentul este recunoscut în plan mondial, dar nu și în România.”


De asemenea, mai sunt propuse spre achiziționare un aparat pentru terapie cu microoscilații profunde, un sistem pentru realitate virtuală și tele-recuperarea deficiențelor neuromotorii și musculoscheletale, un aparat pentru tratamentul disfagiei și un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului.
Nu în ultimul rând, Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare va fi dotat și cu un aparat pentru terapie Shockwave focalizat, un sistem robotic pentru reeducarea mâinii, cotului și umărului, un aparat cu crioultrasunete, un aparat de terapie Nanopulse, un ecograf 4D, șase electrocardiografe cu 12 canale și o bicicletă cu încărcătură și monitor EKG.

Read Previous

Administratia locala a dotat cu aparate de fitness 19 locuri din Cluj-Napoca in 2022. Galerie FOTO

Read Next

Trafic ingreunat la urcarea pe autostrada A3 dupa ce un camion s-a rasturnat.