efainlacluj.ro

Consiliul Judetean Cluj: “Proiectul tehnic al Spitalului Regional Cluj, in faza avansata de realizare”

✅ 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜 𝐚𝐟𝐞𝐫𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐳𝐚 𝐚𝐯𝐚𝐧𝐬𝐚𝐭𝐚 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞

📍 𝙄𝙣 𝙥𝙚𝙧𝙞𝙤𝙖𝙙𝙖 𝙪𝙧𝙢𝙖𝙩𝙤𝙖𝙧𝙚 𝙫𝙖 𝙛𝙞 𝙨𝙘𝙤𝙨 𝙡𝙖 𝙡𝙞𝙘𝙞𝙩𝙖𝙩𝙞𝙚 𝙪𝙣 𝙥𝙧𝙞𝙢 𝙥𝙖𝙘𝙝𝙚𝙩 𝙙𝙚 𝙡𝙪𝙘𝙧𝙖𝙧𝙞

🏥 Investiția ce vizează edificarea Spitalului Regional de Urgență de la Cluj marchează noi pași înainte. Astfel, realizarea Proiectului Tehnic (P.T.) este într-o fază avansată, iar în perioada următoare va fi scos la licitație un prim pachet de lucrări.

📄 Potrivit unei adrese oficiale transmise Consiliului Județean Cluj de către Ministerul Sănătății, primul pachet de lucrări va cuprinde, alături de alte operațiuni pregătitoare, organizarea de șantier și săpătura generală. În acest sens, Ministerul solicită forului administrativ județean sprijin în vederea identificării unui spațiu de depozitare pentru cei aprox. 190.000 de mc de pământ ce se estimează că vor rezulta din săpătură.

📢 𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘔𝘢 𝘣𝘶𝘤𝘶𝘳 𝘤𝘢 𝘴𝘦 𝘧𝘢𝘤 𝘱𝘢𝘴𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘤𝘳𝘦𝘵𝘪 𝘪𝘯𝘢𝘪𝘯𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘴𝘦 𝘪𝘯𝘥𝘳𝘦𝘢𝘱𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵𝘪𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘳𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘮𝘢𝘵𝘦𝘳𝘪𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘶𝘪 𝘰𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘦𝘨𝘪𝘤𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘯𝘰𝘳𝘥-𝘷𝘦𝘴𝘵 𝘴𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘨𝘢 𝘵𝘢𝘳𝘢. 𝘝𝘰𝘮 𝘤𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢 𝘴𝘢 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘮 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘴𝘪 𝘴𝘢 𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘮 𝘴𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘶𝘭 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘰𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵 𝘪𝘯 𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘯𝘶𝘭 𝘴𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵.” * * *

ℹ️ Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament.

🏥 Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. ➡️ Estimarea este că edificarea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de execuție, valoarea totală a investiției implementate prin Ministerul Sănătății fiind de 540 de milioane de euro. 💶

📍 Reamintim, în acest context, faptul că terenul pe care urmează să fie edificată instituția spitalicească a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia. ➡️ În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Sursa: CJ Cluj

Read Previous

A inceput montarea gazonului pe Cluj-Arena. Gazon de ultima generatie ca pe stadioanele din vest la Cluj. Galerie FOTO

Read Next

Clujenii au reciclat peste 3,6 milioane de ambalaje de plastic si sticla. Cate bilete de BUS au primit in schimbul acestora.