efainlacluj.ro

Consiliul Judetean taie iarba de pe marginea drumului “la metru”. Santurile din judet raman la fel. Dezolante

✔️ 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚𝐬𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐬𝐢𝐫𝐞 𝐚 🌿 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐯𝐞𝐜𝐢𝐧𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐧𝐞

📍 Consiliul Județean Cluj a anunta ca va continua lucrările de întreținere care au drept scop asigurarea unei mai bune vizibilități în trafic și, astfel, sporirea siguranței circulației rutiere pe drumurile județene. Acestea constau în cosirea vegetației 🌿 situate în apropierea căii de rulare și în vecinătatea drumului.

🔸 În paralel se desfășoară acțiuni de erbicidare a zonelor în care cosirea mecanică se face cu dificultate, dar și în vederea combaterii ambroziei, o plantă considerată extrem de alergenă, al cărei tip de polen poate provoca rinita alergică sezonieră cunoscută și sub denumirea de ,,febra fânului”.

➡️ Au fost executate, astfel, cosiri pe drumurile județene 107R Cluj-Napoca – Ciurila, 107L Lita – Turda, 109E Viile Dejului – Vad, 103G Gheorgheni – Aiton – Ceanu Mic – Tureni – Săndulești – Cheia, 161A Apahida – Cojocna – Ceanu Mare, 150 Mociu – Viișoara, 161B Turda – Ploscoș, 103K Căpușu Mare – Dângău Mare – Dângău Mic și 108C Gârbău – Leghia – DN 1, acestea urmând să continue și pe alte drumuri județene sau acolo unde situația impune acest lucru.

Problema semnalata de clujeni este iarba ce ramane in santuri, care in unele locuri ajunge si la 2 metri inaltime.

Iarba de acolo cui ramane?!

📍 Lucrările se execută cu utilajele și personalul propriu din cadrul Consiliului Județean Cluj, respectiv Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj.

Read Previous

Film cu 6 premii oscar proiectat in aer liber la Cluj. Filmul a avut incasari de 400 mil €

Read Next

Noul mod de calcul al impozitării pe proprietate duce la cresteri de 3-4 ori la Cluj