Persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca pot depune cereri pentru persoanele cu dizabilități.
Consulatul Onorific al Statelor Unite Mexicane la Cluj-Napoca prin Consulul Onorific, domnul Dorin Zăgrean,
Vă invită la Expoziția de Fotografie „Cele două lumi ale Nadjiei – din Oaxaca pentru Transilvania”, în cadrul căreia lucrările fotografei mexicane Nadja Massün vor fi expuse în premieră pentru România. Expoziția realizată prin grija familiei Olguín Massün și a domnului César Carrillo Trueba, va fi găzduită în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2023,la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.
Vernisajul va avea loc în data de 26 septembrie, ora 18.00, în prezența E.S. Doamnei Amparo Eréndira AnguianoRodríguez, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Mexicului în România.
Organizatorii vă așteaptă la o seară specială în care va fi prezentată lumea mexicană și transilvăneană prin lentila Nadjei Massün.
Va fi oferit un vin d’honneur.
NADJA MASSÜN
S-a născut în Congo, din mamă maghiară și tată franco-belgian, a crescut în America de Sud, s-a educat în Europa și traiectoria profesională a dus-o în Oaxaca, acolo unde s-a stabilit, în cele din urmă, la munte. Ochii săi, ca niște văi, au transformat-o în fotografă. Ca un fractal, topografia și viața de familie au dat o altă dimensiune călătoriei sale, și au făcut din Oaxaca un infinit…
Nadja Massün include în opera sa călătoriile prin toată lumea, viața ei între diferite culturi, limbi și societăți. Fotografiile sale au diverse origini, însă sunt strâns legate de o asemănare de familie. Privirea ei unește. De la intimitatea casei și familiei sale până la mediul rural mexican, de la metropolele americane și europene până la mediul rural din Europa Centrală, în principal România și Ungaria, toate imaginile sunt acoperite de un văl de intimitate, de apropiere. Din privirea ei reiese intangibilul, esențial ființei umane, atrăgând în urma ei inclusiv animalele domestice.
Pentru ultimul său proiect, fotografa a explorat viața din zonele rurale din Oaxaca și Transilvania, de la cultura de porumb până la munca colectivă, imortalizând vestimentația, mâncarea, muzica și dansul. Umanistă până la sfârșitul vieții sale, Nadja avea o mare ușurință și o infinită delicatețe pentru a se apropia de subiecți, înarmată cu aparatul de fotografiat, pentru a monta, asemenea unui regizor de teatru, imagini care ne pun pe gânduri, care ne intrigă, care ne provoacă un zâmbet… uneori suprarealiste, precum numele său. Diversitatea și unitatea ființei umane, puse în scenă.
(Text de César Carrillo Trueba)