efainlacluj.ro

Consultații cardiologice gratuite prin CAS la clinica Physiomedica din Cluj

În agitația noastră de zi cu zi, e normal să uităm de aspectele sănătății noastre și să neglijăm vizita la medic. Atunci când vrei să începi să ai mai multă grijă de tine sau sănătatea începe să-ți dea semne, o programare la consultație la medicul cardiolog este un pas important de început.

În primul rând, cardiologia este specialitatea care se ocupă de diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă și a patologiei cardiovasculare. Bolile de inimă, cum ar fi infarctul miocardic sau insuficiența cardiacă, reprezintă unul dintre cele mai frecvente cauze de deces și dizabilitate, mai ales la pacienții vârstnici, cu o rată mai mare chiar decât cancerul.

Nu numai vârstnicii peste 65 de ani sunt așteptați la consultul cardiologic, ci și adulții tineri, întrucât prevenția are un rol extrem de important, iar recunoașterea unor semne și simptome încă din stadiu incipient al bolii are un răsunet important asupra evoluției bolii

Simptomele care pot indica o suferință cardiacă sunt durerea în piept, dificultatea la respirație, palpitațiile sau modificările de ritm și frecvență cardiacă, amețeala și creșterea tensiunii arteriale. Există o multitudine de afecțiuni cardiovasculare ce pot da simptomatologie similară, de aceea un cardiolog va efectua toate testele necesare unui diagnostic diferențial corect.

Când trebuie să mergi la medicul cardiolog? În continuare vom prezenta 10 motive pentru care este nevoie să te programezi la un consult:

  • Ai o recomandare dată de medicul de familie
  • Istoricul familial de boli de inimă – dacă ai părinți care suferă de boli cardiovasculare, ai riscul mult mai mare de a dezvolta și tu astfel de patologii și trebuie să fii atent la simptome
  • Dureri de inimă (la nivelul pieptului, uneori iradiată pe brațe, mai frecvent brațul stâng, sau în mandibulă)
  • Tensiunea arterială ridicată (peste 120/80 mmHg)
  • Nivel ridicat de colesterol în sânge
  • Ești fumător, lucru care reprezintă un factor de risc important în apariția bolilor cardiace
  • Suferi de diabet zaharat, acesta contribuind la riscul cardiovascular
  • Ai un stil de viață dezordonat, cu activitate fizică redusă, sedentarism, dietă dezechilibrată sau ai indice de masă corporală crescut
  • Ai peste 40 de ani și dorești să te apuci de un sport, este recomandat să ceri înainte sfatul unui medic
  • Ai o problemă a gingiilor, acestea fiind inflamate. Reprezintă frecvent un semn ce arată afectare cardiacă.

Dacă ești îngrijorat de sănătatea inimii tale, te poți programa cu încredere la Clinica Physiomedica din Cluj-Napoca pentru un consult la cele mai înalte standarde și poți beneficia de acesta în mod gratuit prin intermediul CNAS.

Te așteptăm să dezvoltăm împreună un plan de prevenție, diagnostic și tratament. Nu-ți mai neglija sănătatea, e timpul să suni la numărul de telefon 0775.321.275 și să ai parte de servicii de excelență!

La Physiomedica ai parte de o întreagă echipă medicală dedicată din multiple specialități, oferind soluții și tratament modern pentru cele mai importante condiții medicale, atât pentru tine, cât și pentru copilul tău:

Stomatologie de copii și adulți: Cu pasiune și dedicare redăm zâmbete. Zâmbete sănătoase și naturale. Clinica Physiomedica alături de dr. Alexandra Maxim oferă șii tratamente stomatologice pentru toate grupele de vârstă.

Cardiologie: Serviciile noastre de cardiologie sunt adresate atât copiilor, cat si adulților. Avem grijă de inima ta, atât prin prevenție, cât și prin tratament adecvat. La clinica Phyisiomedica Cluj-Napoca poți apela la Dr. Radu Rosu, medic primar cardiolog, dr. Adina Rosu, medic primar cardiolog și echipa de medici specialiști, dr. Olivia Sacatureanu, Dr. Bardos Kinga, Dr. Radoescu Livia, dr. Florea Cristian.

Ortopedie Pediatrică: Ne ocupăm de depistarea precoce a malformațiilor congenitale, diagnosticul si tratamentul devierilor de coloana. Activitatea departamentului este coordonată de către Prof. Dr. Dan Cosma, medic primar ortopedie pediatrică împreuna cu Dr. Andrei Maxim și Dr. Dan Vasilescu.

Pediatrie: Pentru a veni in întâmpinarea părinților oferim consultații de specialitate adresate copiilor cu vârste intre 0-18 ani. Sunt aici pentru tine Dr. Daniela Balea, medic specialist pediatru și Dr. Daniela Iacob, medic primar pediatru.

Ortopedie-Traumatologie: Oferim consultanta specializata pentru diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor in colaborare cu dr. Horațiu Badiu și Dr. Andrei Maxim.

Recuperare, Medicină fizică și Balneologie: Punem accent pe prevenție, diagnostic si tratamentul pacienților cu limitări funcționale.

Ne găsești la numerele de telefon 0775.321.275 și 0364.642.124 și pe Whatsapp. Alege serviciile de cea mai înaltă calitate!

Clinica Physiomedica. Calea Floresti 2B, vis-a-vis de Podul Calvaria.

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

VIDEO. 3000 de tuburi au rasunat in toata splendoarea lor in Biserica Sf Mihail din Cluj.

Read Next

Incep lucrarile de modernizare si amenajare a strazilor in Manastur, Marasti, Grigorescu si Gheorgheni. Lista strazilor