efainlacluj.ro

Cum ajuta o asociatie din Cluj sute de refugiati. Imagini cu puternic impact emotional!

A 10-a zi de razboi in Ucraina si Asociatia Charity and Humanitarian Support s-a implicat de 9 zile in marea miscare de ajutorare a refugiatilor.

In prima zi de implicare, a 2-a zi de razboi, echipa asociatiei CHS a ajuns in vama Siret, unde si-au montat cortul si au descarcat sandwichuri, apa, fructe, suc, gustari pentru copii, asteptand sa le ofere refugiatilor care treceau vama, dupa multe ore de asteptare. Darurile au fost primite cu mare bucurie, ucrainienii fiind coplesiti de primirea de care au avut parte in tara vecina.

Deoarece numarul refugiatilor a inceput sa fie tot mai mare, iar marea majoritate si-au exprimat dorinta de a ajunge in alte tari din Europa, Asociatia CHS a decis sa continue sa se implice in ajutorarea acestora in mod diferit.

Astfel, incepand cu a 4-a zi de razboi, Asociatia CHS a facilitat preluarea si transportarea refugiatilor pana in Judetul Cluj, oferind cazare, mancare si ajutor in gasirea unei rute rapide pentru a ajunge la destinatia dorita, asigurand si suport financiar unde a fost nevoie.

Pana acum au fost inchiriate 6 autocare, iar in total au fost ajutati peste 350 de refugiati, urmand ca in zilele urmatoare Asociatia CHS sa preia zilnic aprox 150 refugiati / zi. Planul de ajutorare presupune preluarea acestora din vama, cu acordul autoritatilor, oprirea la restaurant pentru o masa calda, cazarea la Cluj, iar un factor foarte important pentru ucrainieni, este ajutorul oferit la gasirea si achizitionarea biletelor de autocar sau avion catre noile destinatii.

Refugiatii nu sunt lasati in voia sortii, iar acestia, desi sunt plini de tristete, deznadejde, sunt agitati si stresati, apreciaza tot ajutorul oferit si primesc o farama de incurajare pentru a porni putin mai increzatori spre noua viata pe care sunt fortati sa o inceapa departe de locul in care se stiau odata in siguranta.

De apreciat sunt autoritatile, toate organizatiile umanitare, toate bisericile si fiecare persoana care de departe sau de aproape ajuta intr-un mod sau altul acesti refugiati.

Daca sunt persoane care au nevoie de ajutor sau cunoasteti refugiati in cluj care au nevoie de cazare sau transport, pot contacta asociatia pe pagina de Facebook “Asociatia Charity and Humanitarian Support

Read Previous

Clujeanul Aurel Tamas a luat atitudine: “Se bat crestini intre ei, cui folosăște?!”

Read Next

VIDEO. Un deputat din Cluj propune introducerea indicatoarelor rutiere in alfabet chirilic la Cluj

Leave a Reply