efainlacluj.ro

Cum arata cabana proiectata la Belis si laudata de arhitectul sef al clujului. Galerie FOTO

Arhitectul sef al judetului Cluj lauda proiectul unei cabane de la Belis. Acesta spune ca orice constructie din mediul rural trebuie sa pastreze o linie a armoniei si a respectului fata de peisaj si fata de natura

“Dacă tot e perioada de vară, când cabanele sunt la mare căutare, m-am gândit să prezint câteva proiecte de cabană în zona montană.

Aspectul cel mai important la proiectarea unei cabane în mediul rural montan este contextul și in special modul în care construcția propusă se amplasează și integrează în acesta. Este o linie fină care trebuie păstrată, o linie a armoniei și a respectului față de peisaj și față de natură.

Construcția trebuie să fie așezată cu grijă pe amplasament astfel încât impactul asupra peisajului și naturii să fie minim. Ea trebuie să ajungă să fie percepută ca parte a peisajului, a contextului – ca și cum ar fi fost mereu acolo – și nu ca un element care face notă discordantă. Să respecte cadrul natural și să contribuie prin cromatică, materialitate, volum la armonia peisajului.

Exemplul unei cabane proiectate armonios în zona montană – localitatea Beliș. Felicitări!

Echipa de proiectare: arh.urb. Greceniuc Alex, arh. Tiberiu Bucur, arh. Buta Alexandru, arh. Tirziu Sergiu.

“Architectural quality is a constituent part of both the rural and urban environment” a spus Claudiu Salanta pe pagina de Facebook

Read Previous

Pe Cetatuia din Cluj va avea loc un concert inedit cu orchestra. Cum poti achizitiona biletele

Read Next

Instagram schimba platforma si algoritmii pentru a concura cu Tik Tok. Ce se schimba