efainlacluj.ro

Cum arata noua gradinita construita la Cluj-Napoca. 225 de locuri, 1,6 mil. €. GALERIE FOTO

Din această toamnă, 225 noi locuri pentru preșcolari la Grădinița Floare de Iris, cartierul Iris. Investiție de peste 1,6 milioane euro cu fonduri europene. Stadiu lucrări: 94%.

Grădinița Floare de Iris, situată pe str. Războieni nr. 67A din cartierul Iris, este acum extinsă pe orizontală și verticală, iar imobilul poate cuprinde 9 grupe de câte 25 de preșcolari. Fiecare grupă dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării. Cu 3 grupe pe fiecare nivel, la ultimul etaj este prevăzută o sală multifuncțională care poate fi utilizat pentru activități sportive.

Curtea grădiniței va fi modernizată într-un spațiu verde destinat relaxării, jocurilor și activităților în aer liber.

Pentru eficiența energetică și siguranța clădirii au fost instalate următoarele componente:

  • instalație BMS (Building Management System) pentru reducerea consumului de energie, controlată de la distanță, care interconectează: instalațiile electrice, centrala termică și echipamentele HVAC (heating, ventilation, air conditioning/încălzire, ventilație, aer condiționat), instalațiile sanitare, de protecție la incendiu și supraveghere video
  • iluminat general, iluminat de siguranță exterior și interior
  • sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii
  • sisteme de supraveghere video

Proiectul „Modernizare Grădiniță Floare de Iris“ este derulat prin POR 2014-2020. Valoarea totală a investiției este de 8.807.077,60 lei cu TVA, din care 4.237.624 lei din fonduri europene.

Read Previous

22 de “samurai” s-au antrenat timp de o saptamana la Belis. VIDEO & FOTO

Read Next

Strada Clinicilor se inchide pentru o luna de zile. Intre ce ore vor putea circula clujenii