efainlacluj.ro

Cum arata Parcul Armatura, noul loc superb din Cluj-Napoca. VIDEO

In Parcul Armătura s-au plantat 205 noi arbori. Investiția este din fonduri europene in valoare de peste 3,6 mil euro.

Parcului Armătura este parte a proiectului „Rethinking Someș”. Cu o suprafață de 3,25 ha, parcul dispune de numeroase alei pietonale, piste pentru biciclete, precum și zone de joacă, relaxare și sport. În cadrul proiectului sunt cuprinși 205 noi arbori plantați.

Pentru a facilita accesul cetățenilor în parc a fost construit un pod pietonal / velo, iar pentru cei care utilizează trotinete sau biciclete electrice au fost instalate stații de încărcare. Mobilierul urban a fost înlocuit cu unul modern (bănci, coșuri de gunoi, rastele pentru biciclete), iluminatul public a fost modernizat cu tehnologie LED și a fost instalată rețea wireless cu acces gratuit la internet.

Malurile Someșului au fost consolidate în cadrul acestui proiect prin următoarele lucrări:

  • realizarea unor lucrări de sistematizare a taluzului în vederea facilitării accesului la apă, pe infrastructură de tip rigid;
  • realizarea infrastructurii suport pentru lucrările de amenajare a spațiului public.

Parcul este realizat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă..

Valoarea contractului de execuție este de 18.061.962,42 lei cu TVA.

Read Previous

Farul Constanta bate Steaua in penultima etapa si este noua campioana a Romaniei la fotbal.

Read Next

Cei mai talentați comedianți începători din Cluj se vor întrece în glume la „Stand Up Challenge”