efainlacluj.ro

Cum arată parcul de 5 hectare care va fi inaugurat la Cluj-Napoca la sfârșitul anului. Galerie FOTO

Un nou parc urmeaza sa fie finalizat până la sfârșitul anului la Cluj, Parcul Feroviarilor, cu o suprafață de peste 5 hectare! Investiție de 9 milioane euro pentru o nouă zonă verde de calitate pentru clujeni.

Proiectul pune accent pe biodiversitate și cuprinde plantarea a 510 arbori cu balot pe lângă vegetația existentă, respectiv peste 30.000 exemplare vegetație de talie mică pentru, spre exemplu, garduri vii, zone umbroase, garnisire suprafețe grădini pluviale și zone inundabile, acoperire taluzuri. Suprafața totală verde la finalizarea proiectului va fi 49.653 mp, suprafața totală a parcului în proces de reabilitare fiind de 5,3 hectare.

Se amenajează alei pentru pietoni și bicicliști, pavilioane multifuncționale, amfiteatre, lacuri de retenție, spații tehnice; vor fi amplasate grupuri sanitare, mobilier urban modern etc. De asemenea, se instalează sistem public de iluminat cu tehnologie LED, eficient energetic.

În proiect a fost cuprinsă și realizarea a două pasarele pietonale peste râul Someș în zona parcului, precum și modernizarea străzii Parcul Feroviarilor – amplasare stații de încărcare mașini electrice, introducere cabluri în subteran, reabilitare carosabil, lucrări la trotuare ș.a..

Proiectul de modernizare a acestui parc reprezintă rezultatul unui concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România alături de Primăria municipiului Cluj-Napoca. Câștigătorul premiului I – contractul de proiectare – desemnat de juriu este Asiza Birou de Arhitectura S.R.L.

Lucrările sunt realizate de SC Nord Conforest SA și se vor finaliza anul acesta.

Valoarea totală a contractului: 43.999.114,63 lei TVA inclus

FOTO: Emil Boc

Read Previous

Exemplu de solidaritate civică la Cluj-Napoca în ziua programului “Vinerea Verde”

Read Next

CFR Cluj se desparte de un jucător pentru o sumă de peste 5 mil. €. Neluțu Varga: “99% se face transferul”.