efainlacluj.ro

Cum au fost instruiti scafandrii din Cluj in apele reci ale lacului Belis. Detalii & FOTO

📍🤿𝐒𝐜𝐚𝐟𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐢 𝐒𝐚𝐥𝐯𝐚𝐦𝐨𝐧𝐭 𝐂𝐥𝐮𝐣, 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭̦𝐢 𝐥𝐚 𝐁𝐞𝐥𝐢𝐬̦ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞

✅Cinci scafandri 🏊‍♂️ din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție de interes public aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, au participat, în perioada📆 11-15 septembrie 2022, la stagiul de perfecționare ”Sidemount Open Water Diver”, organizat de către Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, la Beliș, în județul Cluj.

Foto: CJ Cluj

✅ Cursul s-a adresat scafandrilor avansați, 🤿🎽 cu minimum 100 de scufundări 🏊‍♂️și nivel minim rescue diver, din cadrul echipelor de scafandri ale serviciilor publice salvamont care trebuie să intervină în medii dificile de scufundare: adâncime mare, ape reci, tulburi, spații închise, obstacole, folosind tehnica sidemount, cu buteliile de respirat prinse în lateralul scafandrului.

Foto: CJ Cluj

✅Cursul de pregătire a fost condus de instructorul internațional Karel Levrau din Belgia, secondat de dive master-ul Dan Ciulpan din România. Acesta a contribuit esențial la creșterea capacității de intervenție a echipei de scafandri a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Foto: CJ Cluj

‼️ Pregătirea continuă a scafandrilor clujeni, în situaţii cât mai aproape de realitate şi sub influenţa celor mai nefavorabili factori externi, se realizează în lacurile Beliș și Tarnița, pe parcursul întregului an, precum și în cadrul stagiilor de mai multe zile, organizate atât la nivel județean cât și la nivel național.

Read Previous

Cat costa biletele la filmul de cinema cu bunica Lenuta si Mircea Bravo si unde il poti vedea

Read Next

Ai panouri fotovoltaice? Cum se face compensarea unu la unu (1:1) a energiei produse si livrate in retea. VIDEO