efainlacluj.ro

Cum poți străbate în doar 20 de minute ruta Florești – centrul Cluj-Napoca la orele de vârf.

Comuna Florești și municipiul Cluj-Napoca sunt două locuri aglomerate, iar traficul rutier în orele de vârf poate deveni adesea un coșmar pentru cei care își petrec mult timp în mașini. Cu toate acestea, pentru unii clujeni, există o soluție la îndemână pentru a evita această problemă: bicicleta.

Un localnic dedicat face acest drum în fiecare zi în doar 20 de minute, de la Florești până în centrul Cluj-Napoca, și în aproximativ 27 de minute până în cartierul Mărăști.

Ruta de la Florești până în centrul Cluj-Napoca poate părea intimidantă pentru unii, dar acest clujean a găsit o cale eficientă de a ajunge rapid și în siguranță la destinație. Cu o combinație de trafic, piste de biciclete, străzi aglomerate și cunoștințe solide despre traficul rutier, el a reușit să reducă timpul de deplasare semnificativ.

Nevoia de piste de biciclete

Deși performanța acestui clujean este admirabilă, comuna Florești și Cluj-Napoca în ansamblu ar putea face mai mult pentru a susține astfel de inițiative. Una dintre soluțiile evidente ar fi dezvoltarea rețelei de piste de biciclete.

În prezent, multe bucati ale drumului național 1 dintre Florești și Cluj-Napoca nu sunt potrivite pentru cicliști, iar aceasta reprezintă o problemă semnificativă pentru siguranța acestora. Construirea de piste de biciclete separate de drumul principal ar permite mai multor oameni să aleagă bicicleta ca mijloc de transport și ar reduce semnificativ timpul de deplasare în traficul aglomerat.

Încurajarea mersului pe bicicletă poate aduce beneficii semnificative comunității. Mai multe biciclete pe șosea înseamnă mai puține mașini, ceea ce poate reduce poluarea aerului și congestia traficului. În plus, mersul pe bicicletă este o modalitate excelentă de a menține o stare de sănătate bună și de a reduce stresul.

Comuna Florești ar putea lua exemplul altor orașe din Europa care au investit în infrastructură pentru bicicliști, creând astfel un mediu mai prietenos cu bicicleta și încurajând mai mulți oameni să adopte această modalitate de transport.

Read Previous

VIDEO. Rezumatul meciului dintre FCSB și Universitatea Cluj, scor final 2-2.

Read Next

La Cluj se deschide un nou traseu montan spectaculos de dificultate ușoară. Unde este situat. Galerie FOTO