efainlacluj.ro

Cuvintele unui turist din Ploiesti dupa o vizita la Cluj-Napoca

Alin: „Câteva lucruri după 24h de turist în Cluj-Napoca: Acest oraș nu pare din România…Curățenia în oraș este ceva de povestit pe Facebook.”

Un ploieștean a  rămas impresionat de modul cum arată Clujul. Clar, nu este orașul perfect dar arată mult mai bine ca toate orașele din România.

Alin H.: „Câteva lucruri după 24h de turist in Cluj-Napoca:
1. Da, turist, pentru că acest oraș nu pare din România
2. Nu are Centru Vechi, pentru că oamenii ăștia au reușit să păstreze și să renoveze ce este vechi. Iar ce este nou, cu mici excepții, se integrează perfect. Tot orașul este un Centru Vechi.

3. Drumuri cu sens unic, piste de bicicliști, verzi, treceri de pietoni roșii, trotoare de calitate, spații verzi păstrate până la ultimul copac.
4. O multitudine de străduțe, terase, magazinele și afaceri locale.
5. Lumea așteaptă la semafor să se facă verde, chiar dacă nu trece nicio mașină.

6. Curățenia în oraș este ceva de povestit pe Facebook. Deși pare incredibil să ne minunăm….aici chiar este curățenie.
7. Foarte mult tineret. Vârsta a III-a extrem de rar am văzut. Nu am circulat cu transportul în comun…Că veni vorba de transport: lumea circulă pe aici cu bicicleta sau trotineta electrică. Adica este ceva normal…și sunt muuulși. Autobuzele arată într-un fel…e de bine.

8. Un singur meltean. La un semafor, un Suv, geamul jos și manele. Restul, toți circulau regulamentar. În schimb, motocicliștii destul de zgomotoși…majoritatea ambalează motorul și circulă cu viteză.

9. Pe langa statui, muzee, facultăți, în centru există un parc superb, cu un lac, locuri pentru hamace,băncuțe și fotografi mai mult sau mai puțin amatori.
10. Iar ultima, care mi-a confirmat calitatea oamenilor de aici: un mic magazin alimentar de cartier (am intrat să iau o apă). Un bătrân (părea mai „homeless”) vrea să cumpere o sticlă de coniac. Doamna vânzătoare i-a spus că îi dă maxim o bere, pentru că a băut suficient.
Cam atât!
Vizitați Cluj-Napoca….merită!

Read Previous

In centrul Clujului se construieste cea mai moderna scoala speciala din Romania. Galerie FOTO

Read Next

Cursuri de design vestimentar oferite GRATUIT la Cluj. Cum poti participa