efainlacluj.ro

Dan Petrescu pleaca de la CFR Cluj. Cu ce echipa semneaza. Va fi singurul antrenor strain al ligii.

Dan Petrescu (55 de ani) pleacă de la CFR Cluj! Antrenorul grupării din Gruia s-a înțeles cu Jeonbuk, formație din prima ligă din Coreea de Sud, și e foarte aproape să semneze contractul.

Presa sud-coreeană anunță la unison că Petrescu mai așteaptă doar permisul de muncă și-și va conduce de pe bancă noua sa echipă în meciul cu Gangwon, programat pe 11 iunie. Ar fi a treia aventură asiatică pentru ”Bursuc”, după ce în trecut le-a mai antrenat pe Jiangsu Suning și Guizhou FC, ambele din China.

”Dan Petrescu va fi noul antrenor al celor de la Jeonbuk. Actualul tehnician al lui CFR Cluj e așteptat să semneze imediat ce va primi permisul de muncă în Coreea de Sud. Prima sa apariție pe bancă va fi la meciul cu Gangwon, de pe 11 iunie”, a scris Dario Focardi, specialist în fotbalul din Asia, însă mai multe publicații din Coreea dau ca și făcută mutarea lui Petrescu.

Dacă se va concretiza, Dan Petrescu ar deveni singurul antrenor străin din prima ligă sud-coreeană.

În ciuda faptului că în contractul tehnicianului cu CFR Cluj e stipulată o clauză conform căreia dacă o parte dorește să rupă unilateral acordul trebuie să plătească 400.000 de euro, relația lui Dan Petrescu cu Ioan Varga va duce aproape sigur la o înțelegere și antrenorul nu va fi nevoit să achite niciun ban.

”Sunt ceva oferte clare și concrete, dar v-am zis am contract încă un an și chiar mi-aș dori să continui, dar depinde și patronul ce strategie are, dacă va fi o strategie pentru a câștiga campionatul vă dați seama că sunt interesat.

Dacă va fi o altă strategie, atunci nu știu. Rămâne de văzut. Eu am contract. Chiar dacă aș vrea să fac ceva, fără acordul patronului și al clubului nu am cum să plec”, a spus Dan Petrescu, în urmă cu câteva zile.

Read Previous

Wizz Air renunta la 5 zboruri importante de pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

Read Next

Cum se va desfasura traditionala Procesiune de Rusalii organizata in centrul orasului Cluj-Napoca