efainlacluj.ro

Demararea proiectului ”2023 Cluj Innovation Year” – Sprijin pentru inovație și dezvoltare sustenabilă în ecosistemul de afaceri din România

Transilvania IT Cluster anunță demararea proiectului “2023 Cluj Innovation Year”, un program multisectorial dedicat susținerii dezvoltării durabile și inovării în ecosistemul de afaceri românesc, finanțat prin EEA and Norway Grants 2014-2021. Acest program cuprinde o serie de activități menite să sprijine companiile românești din domeniile Digital Health, TIC și Industrie 4.0 în creșterea competitivității, rezilienței și în extinderea pe piețele internaționale.

Printre activitățile incluse în proiect se numără ateliere, sesiuni de formare, vizite de studiu, schimburi de bune practici, sesiunide networking și matchmaking, precum și deja cunoscutul Innovation Camp. Prin intermediul acestora, programul “2023 Cluj Innovation Year” va oferi un sprijin esențial pentru companiile românești, facilitându-le accesul la parteneri internaționali și oferindu-le oportunitatea de a-și extinde rețelele de afaceri și de a-și dezvolta potențialul de inovare.

Colaborarea cu ecosistemul norvegian va contribui direct la succesul proiectului, fiind în concordanță cu Obiectivele Europene de Dezvoltare Durabilă: Sănătate și îngrijire, TIC și Industrie 4.0.

România ocupă ultimul loc în clasamentele privind digitalizarea conform Digital Economy and Society Index (DESI) și ultimul loc printre inovatorii emergenți conform EIS (European Innovation Scoreboard). Există o nevoie clară de mai mult sprijin, expertiză și know-how în ceea ce privește networking-ul, investițiile și finanțarea, parteneriatele și dezvoltarea afacerilor. Aceste realități sunt premisele de la care s-a pornit pentru toate activitățile planificate în cadrul proiectului.

Cu o serie de activități diverse și incluzive, programul “Cluj Innovation Year” are ca scop creșterea competitivității mai multor companii românești din domeniul Digital Health, TIC și Industrie 4.0. Acest proiect inovator va oferi o platformă excelentă pentru dezvoltarea de parteneriate, colaborări și schimb de cunoștințe, promovând dezvoltarea durabilă și inovarea în Transilvania și în România.

Despre “2023 Cluj Innovation Year”

“2023 Cluj Innovation Year” este un program multisectorial care promovează inovarea și dezvoltarea durabilă în ecosistemul de afaceri din România, concentrându-se pe domeniile Digital Health, TIC și Industrie 4.0. Prin intermediul diferitelor activități și evenimente, programul își propune să sprijine companiile românești în creșterea competitivității, extinderea internațională și dezvoltarea potențialului lor de inovație. Proiectul este finanțat prin EEA and Norway Grants 2014-2021.

Despre Transilvania IT Cluster

Transilvania IT Cluster adună sub aceeași umbrelă companii inovatoare, universități, instituții de cercetare, autorități locale și ONG-uri, cu scopul de a stimula colaborarea, inovarea și dezvoltarea sustenabilă a industriei IT în regiune și în întreaga țară. Transilvania IT Cluster oferă o platformă de networking și schimb de cunoștințe, facilitând parteneriate strategice și promovând dezvoltarea competențelor și a afacerilor în domeniul IT.

Read Previous

Programul complet UNTOLD 2023 pe zile & scene!

Read Next

„Movie Nights” se vede în Iulius Parc de la ora 21.00. Delectează-te cu roller-coasterul emoțional „Turning Red”!