efainlacluj.ro

Directorul Aeroportului Cluj-Napoca: Vom avea zbor Cluj-New York

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, al doilea pe plan naţional după numărul de pasageri, după Aeroportul Otopeni, ar urma să aibă primul zbor transatlantic până în 2030. Directorul aeroportului, David Ciceo, spune că pentru asta mai trebuie făcute anumite lucrări, cea mai mare parte din fonduri europene.

Cel mai important proiect, devierea râului Someşul Mic pentru prelungirea principalei piste, a fost început de mai mulţi ani. „Principalul obiectiv e prelungirea pistei la 3.400 de metri, în aşa fel încât în anii următori să putem avea zboruri spre Statele Unite. După ce se va finaliza devierea Someşului şi va fi prelungită pista, vom avea zbor Cluj-New York.

Noua pistă vrem să o inaugurăm cu acest zbor. Asta se va întâmpla peste cel mult 8-10 ani”, a spus Ciceo. 

Aeroportul din Cluj ar fi astfel primul din România legat de Statele Unite ale Americii printr-un zbor direct. În plus, până în 2035, aeroportul ar urma să aibă 7,5 milioane de pasageri anual. În prezent, traficul aerian de pe aeroportul clujean, la fel ca şi cel la nivel naţional, s-a înjumătăţit odată cu pandemia. Traficul ar urma să revină la nivelul atins înainte de criză de abia din anul 2024.

Read Previous

O garsoniera de doar 11 mp din Cluj, scoasa la inchiriere cu 200€. Clujenii fac misto de oferta agentiei

Read Next

VIDEO. Un tanar clujean a castigat peste 1 milion de dolari din POKER

Leave a Reply